Георги Денев: По-слаб Левски не съм виждал, но те ни бият, когато са слаби


Георги Денев: По-слаб Левски не съм виждал, но те ни бият, когато са слаби

2295 0

Големият футболист на ЦСКА от 70-те години Георги Денев предупреди отбора на Стамен Белчев да внимава срещу Левски в двубоя за Купата на България днес. Той изрази мнение, че, когато съперникът изглежда в най-лошо състояние, тогава има успех срещу "червените".

"Успех на ЦСКА в дербито е задължителен. От една страна, ще е тежък удар по Левски, а от друга, ще донесе поне малко успокоение и глътка въздух след загубата от Лудогорец. Сценарият в Разград се разви по най-лошия начин за ЦСКА, но това е футболът, има и такива срещи", коментира Денев пред "Тема Спорт".

"Очевидно е, че ЦСКА се намира в по-добро състояние от Левски - с оглед на резултатите, а и играта като цяло. Левски пък е много слаб и разклатен. Почти не съм го виждал в толкова тежко състояние. Точно заради това обаче в ЦСКА трябва да са много внимателни в дербито. Знаете, че е стара традиция, когато Левски изглежданай-зле и слаб, да ни побеждава. Обратното също важи. ЦСКА има по-добрият състав и се надявам да го покаже и на терена", добави легендата.

"Липсата на Каранга може да се окаже за хубаво. ЦСКА ще е по-разнообразен в атака, а и колумбийчето Бланко прави впечатление, че тича повече от Каранга и често участва в разиграванията. Според мен няма да е чак толкова голяма загуба липсата на Каранга. Вярно е, че той е голям голмайстор, но това не означава, че всичко в ЦСКА зависи от него. Другите отсъстващи в състава също ще бъдат заместени на ниво", коментира Денев.

"Прогнозата ми е победа за ЦСКА с два гола разлика. Смятам, че отборът ще действа офанзивно, както във всеки мач, нищо, че това е турнирна битка. По-логичното е ЦСКА да бие, но нито за момент не трябва да се отписва Левски", завърши бившият футболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички