Късна драма в Благоевград донесе много трудна победа на ЦСКА


Късна драма в Благоевград донесе много трудна победа на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

8494 0

Отборът на ЦСКА постигна много трудна победа като гост над Пирин Благоевград в мач от 25-я кръг на Първа лига. Играчите на Милен Радуканов поведоха в средата на първата част и добре пазиха аванса си до заключителните минути на срещата. Тогава с попадения на Александър Георгиев и Фернандо Каранга "червените" стигнаха до победата.

С тази победа столичният тим събра 60 точки в актива си, с което пак се доближи на 3 точки от Лудогорец. "Орлетата" пък остават на 10-та позиция с 23 пункта.

Първото добро положение в срещата бе в 6' за тима на ЦСКА. Тиаго комбинира с Жеферсон по левия фланг, като последният центрира. Фернандо Каранга бе в наказателното поле и надскочи защитата на Пирин, като отправи удар с глава, но над вратата.

Отговорът на домакините не закъсня. При заучено положение от корнер топката попадна в Хендерсън, който отправи удар от около 20 метра, но Черниаускас показа добър рефлекс и изби в нов ъглов удар.

25' след началото на срещата Пирин стигна до ново прекрасно положение. Бившият играч на "червените" Преслав Йорданов получи топката около точката за дузпа, като пред него имаше единствено трима полеви играчи на ЦСКА, но нападателят не успя да нанесе достатъчно силен удар и кълбото бе изчистено далеч от вратата на Черниаускас.

При третата си възможност в мача обаче "орлетата" не сгрешиха. В 31' Кирилов направи страхотно включване от ляво, където бе изпуснат от Манолев. Играчът на домакините получи топката, напредна в наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл - 1:0.

20' преди края на срещата "червените" стигнаха до още една ситуация, при която почти целият тим на Стамен Белчев се изреди да стреля към вратата на Костов, а последната възможност бе за Каранга, като ударът му профуча над напречната греда.

Натискът на ЦСКА даде резултат чак 3' преди края на срещата. При центриране от корнер топката не бе изчистена добре и попадна на крака на влезлия като резерва Александър Георгиев, който нанесе удар от дъгата на наказателното поле, последва и рикошет, след което кълбото попадна в мрежата на "орлетата".

В добавеното време на срещата играчите на Стамен Белчев стигнаха до ценно второ попадение, което бе дело на Фернандо Каранга. Бразилецът бе изпуснат в наказателното поле, когато топката стигна до него и лесно преодоля Костов - 1:2.

Преди мача

Отборът на ЦСКА ще търси задължителна победа в Благоевград днес. Играчите на Стамен Белчев ще се доближат отново на три точки от лидера Лудогорец, който след победата си вчера има аванс от шест точки на върха. "Зелените" са с 63, а за момента столичани имат 57 точки.

"Орлетата" на Милен Радуканов са за момента 10-и в Първа лига с 26 точки, колкото има и 11-я Славия. Домакините имат и допълнителна мотивация, след като ръководството обеща тлъсти премии при добър резултат срещу ЦСКА.

Състави:

Пирин: 76. Костов, 10. Суда, 21. Башлиев, 7. Рениа, 44. Хендерсън, 27. Ничев, 19. Йорданов, 99. Кирилов, 3. Сандев, 30. Траянов, 18. Попев

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 5. Бодуров, 9. Каранга, 10. Алберг, 11. Манолев, 15. Малинов, 16. Лое, 19. Десподов, 20. Тиаго, 25. Барт

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички