Ключовата промяна на Люпко Петрович, която гарантира успеха над Осиек


Ключовата промяна на Люпко Петрович, която гарантира успеха над Осиек
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

13251 0

Петър Занев може и да беше резерва от началото на сезона за ЦСКА, но срещу Осиек той беше сред титулярите и един от най-добрите играчи срещу хърватите при успеха с 1:0 в полза на "армейците". Българският национал обясни, че е много доволен от решенията на Люпко Петрович и че новата схема пасва идеално на неговите качества.

Сръбският ветеран в професията пусна своите в схема 3-5-2, използвайки Занев като централен бранител. Идеята му се оказа отлична, след кат ЦСКА не допусна почти нито едно опасно положение пред вратата си.

"Схемата на мен лично ми харесва, защото в Русия 5-6 година съм я практикувал. Търси се по-голяма сигурност в средата на терена и да не допускаме такива грешки, каквито направихме срещу Етър и Черно море. В известна степен се справихме, но предстои реванш", коментира Занев след срещата пред "bTV Action"

„Като себераздаване, отборът се раздаде на максимум. Като игра – има какво да се желае, трябва много повече да владеем топката. С течение на обстоятелствата и тези два-три мача слаби, които направихме, днес напрежението беше в наша вреда, но се справихме с емоциите. За наша голяма радост не допуснахме гол, но пък вкарахме само един.

"Винаги съм твърдял, че всеки тим има нужда от опитни футболисти. Днес се видя, че когато аз и Бодуров сме в защита, а Малинов - в средата, тимът стои по различен начин. Познаваме се добре не само с Бодуров. И Нуно Томаш изигра доста добър мач. Той е футболист, който мисли на терена и се придвижва добре.”

Футболът е колективен спорт, всички сме зависими един от друг. Затова сме заедно на терена – да си помагаме и да си покриваме грешките.

„За мен Осиек е напълно преодолим тим. Да, добре играха, владеят топката. Но не бива да се подценяваме, ние, българите доста се подценяваме. С по-голямо самочувствие би трябвало да се справим”, завърши 33-годишният благоевградчанин. Какви бяха думите на капитана Николай Бодуров четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички