Какъв евроопит има ЦСКА на Петрович? Лидерът по международни мачове е изненадващ


Какъв евроопит има ЦСКА на Петрович? Лидерът по международни мачове е изненадващ
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

14103 0

В Украйна тръпнат в очакване на реванша между техния Зоря (Луганск) и ЦСКА в трети предварителен кръг на Лига Европа. Изданието zbirna.com публикува материал, посветен на опита на "червените" футболисти в евротурнирите. Резултатите са интересни - оказва се, че с най-голям опит е титулярният вратар на тима Витаутас Черниаускас. Той има 19 мача в Лига Европа и общо 25 в евротурнирите.

Общо 22 футболисти на ЦСКА са изиграли поне един мач в Европа. По този показател след Черниаускас се нареждат Николай Бодуров, Петър Занев и Диего Фабрини. Първият има общо 25 мача в турнири на УЕФА - 8 в Шампионска лига и 15 в Лига Европа. Занев има общо 22, 8 от тях в Шампионска лига, 9 в Лига Европа. Фабрини има следната статистика: 20 мача общо, 3 в Шампионска лига и 17 в Лига Европа.

Още шестима от играчите на Люпко Петрович имат поне 10 мача в евротурнирите. Седмина са дебютирали на това ниво едва през този сезон, а Соломон-Отабор - конкретно в мача със Зоря.

В основната фаза на Лига Европа Черниаускас, Фабрини и Рубен Пинто имат по 6 мача. Вратарят има мач и за Интертото, а Занев - 5 двубоя в Купата на УЕФА, където дори е отбелязал гол. Опит в Шампионска лига имат петима от "червените" - Черниаускас, Бодуров, Занев, Фабрини и Уот.

В турнирите на УЕФА голове са вкарвали деветима футболисти на софийския гранд. Петима са го правили с екипа на ЦСКА - Занев, Тиаго, Малинов, Джеферсон и Евандро. Останалите, които са се разписвали за други отбори, са Бодуров (1), Фабрини (1), Уот (1) и Соу (2).

Топ 10 на ЦСКА по мачове в Европа:

1. Черниаускас 25

2. Бодуров 23

3. Занев 22

4. Фабрини 20

5. Пинто 18

6. Уот 15

7. Тиаго 13

8. Соу 12

9. Малинов 11

10. Бикел 10

Топ 10 по мачове в Лига Европа:

1. Черниаускас 19

2. Пинто 18

3. Фабрини 17

4. Бодуров 15

5. Тиаго 13

6. Соу 12

7. Малинов 11

8. Бикел 10

9. Занев и Джеферсон 9

10. Антов 7

Топ 3 по голове в Европа:

1. Евандро 4

2. Занев, Тиаго и Соу 2

3. Бодуров, Фабрини, Уот, Малинов и Джеферсон 1

Десетима от възпитаниците на Петрович са играли в Европа за други тимове - Черниаускас за Екранас и Васлуй, Бодуров за Литекс и Мидтиланд, Занев за Литекс, Фабрини за Удинезе, Пинто за Беленензеш, Уот за Селтик и Стандард, Тиаго за Витория Гимарайш, Соу за Скендербеу, Малинов за Литекс и Кери за Селтик. Вижте в този материал какви са очакванията на треньора на украинците - Виктор Скрипник, за мача утре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички