Какво се случи, когато ЦСКА се сблъска с украинци в евротурнирите?


Какво се случи, когато ЦСКА се сблъска с украинци в евротурнирите?
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

8310 0

Днес, 08 август, ЦСКА домакинства на Зоря Луганск в първия мач от третия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят в София ще бъде на Националния стадион "Васил Левски", а не на "Българска армия". Реваншът е седмица по-късно.

През миналият сезон Зоря завърши на четвтрто място в украинското първенство. Интересно е да се види колко пъти българският гранд се е изправял срещу отбори от Украйна и какви резултати е постигал. Оказва се, че сблъсъскът ЦСКА - Зоря ще е едва четвърти в историята на европейските клубни турнири.

За първи път "червените" играят с украинци през сезон 1974/75 в турнира Купата на носителите на купи (първи кръг). Първият мач в Киев завърша с успех за Динамо с 1:0. В реванша краинците побеждават със същия резултат. Втората среща на столичани с украинци е през сезон 1979/80. Турнирът е Купата на УЕФА, а съперникът е същият. В първия мач Динамо побеждава с 2:1, а във втория двата тима завършват 1:1.

Третият и последен мач на ЦСКА с украинци е през сезон 2001/02 в Купата на УЕФА. Съперникът този път е Шахтьор (Донецк). В първия мач ЦСКА се налага с 3:0, а в реванша Шахтьор побеждава с 2:1. Равносметката е, че когато е срещал украинци в евротурнирите, ЦСКА е отпадал два пъти и е продължил напред веднъж. Вижте в този материал от колко часа са двата мача. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички