Грешка във 2-ата минута в защитата на Арда прати слаб ЦСКА на 1/4-финал за Купата


Грешка във 2-ата минута в защитата на Арда прати слаб ЦСКА на 1/4-финал за Купата
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

7630 0

ЦСКА се класира за 1/4-финал за Купата на България след много трудна победа срещу Арда. "Червените" победиха с 0:1 с гол на Али Соу след малко повече от минута игра. До попадението се стигна след грешка в защитата на домакините, които изиграха много силен мач.

Отборът на Стамен Белчев контролираше ситуацията на терена почти през цялото време, като нацелиха греда и две попадения не им бяха зачетени заради засада. Второто бе в последната минута на добавеното време, когато Александър Георгиев се разписа, но бе в засада. Освен това главният съдия Ивайло Стоянов остави в 68' двата отбора с човек по-малко, след като изгони Али Соу и Илиас Хасани.

Арда показа, че има желание да започне двубоя, налагайки преса, но това им изигра много лоша шега. Малко повече след минута игра домакините допуснаха голяма грешка в защита, като Гаич вместо да изчисти свали топката към Али Соу, който не сгреши на опразнена врата. Караджов опита да спре нападателя, но нямаше какво да направи без да извърши фаул в наказателното поле.

В 10' домакините стигнаха и до опасност пред вратата на Бусато. След неразбирателство между Занев и Мазику топката стигна до Коконов, който стреля много опасно, но бразилският страж изби в корнер. От него не се стигна до нова опасност. Две минути след това Александър Георгиев преодоля стража на гостите, но реферът вдигна правилно флага си за засада. Отборът на Стамен Белчев не се стресна никак от ранното попадение и продължи настървено да търси изравнителен гол. В 16' отново Георгиев стреля опасно, но встрани от вратата.

И в следващите минути по-активни на терена продължиха да са домакините, но без да стигнат до чисто голово положение. В 28' Кристиян Малинов успя да излезе на стрелкова позиция, но опитът му излезе в аут. В 40' Тиаго получи петия картон в двубоя, което означава, че португалецът ще пропусне следващия двубой на "червените", който отново е срещу Арда. Междувременно пък ЦСКА така и не успя да наложи някакъв постоянен контрол над топката, като кърджалии все по-често се озоваваха около наказателното поле на съперника. В 45' Бусато  изпусна топката при не особено тежък удар, но за негов късмет нямаше наблизо играч на домакините, който да засече топката.

Още в началото на втората част Арда можеше да възстанови бързо равенството. След центриране от фаул топката стигна до Заич, който стреля по земя, но топката се удари в гредата. В 53' удар на Ховсепян мина покрай вратата.

Точно, когато нещата на терена се поуспокоиха Ивайло Стоянов първо изгони човек от щаба на Стамен Белчев, а показа два червени картона и на терена. Заради разправия между Соу и Хасани покрай тъча, реферът даде директен червен картон на Соу и втори жълт на играча на домакините. Малко след това играчите в синьо имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Албентоса, но реферът отсъди за ъглов.

До края на двубоя Арда продължи да бъде по-опасният отбор, но така и не успя да преодолее защитата на "червените". Отборът на Крушчич бе преминал изцяло в опълчение, като единствено в заключителните минути Отабор нанесе неуспешен удар. Малко след това Тони Уот стреля опасно, но Караджов спаси. В последните секунди на срещата Арда организира бърза контраатака, при която Александър Георгиев успя да засече подаване отдясно и вкара топката във вратата на Бусато, но страничният съдия вдигна флага си за засада. Това сериозно разгневи домакините, като се стигна  и до напрежение, което обаче не ескалира.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

АРДА: Иван Караджов, Зоран Гаич, Илиас Хасани, Атанас Кръстев, Деян Лозев, Румян Ховсепян,  Емил Мартинов, Дарен Сидоел, Александър Георгиев, Иван Коконов, Спас Делев

ЦСКА: Густаво Бусато,  Пламен Гълъбов,  Раул Албентоса, Петър Занев, Брадли Мазику , Валентин Антов, Кристиян Малинов , Евандро,  Тиаго Родригес, Жеферсон, Али Соу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Кърджалийци имат няколко проблема с основни играчи, но въпреки това ще играят за резултат. Двата тима имат още една среща само след три дни, но този път за първенство. В Арда не могат да разчитат и на двамата си номинални цен­трални нападатели. Голмайсто­рът Радослав Василев е с травма от двубоя с Локо Пд (0:0). По-тежка е ситуацията с другия нападател - Елиша Сам. Той се е прибрал в Белгия, където е претърпял операция на скъсан менискус. Спас Делев пък трудно ще изкара 90 минути, така че може да остане и резерва. Вариант да започне на върха на атаката е и Коконов.

Треньорът на Арда Стамен Бел­чев беше канен два пъти да се завърне в Борисовата градина - през лято­то и есента. Той обаче е отказал и в двата случая. А от друга страна двубоят мо­же да се окаже ключов за бъдеще­то на Милош Крушчич начело на ЦСКА, тъй като сърбинът бе назначен като временен вариант до края на годи­ната.  Извън сметките останаха са­мо Енрике и Бикел, които няма да играят до края на годината. Нито един от играчите на Ар­да не виси с жълти картони преди двубоя днес. Двама от ЦСКА обаче ще пропуснат шампионатния сблъсък с кърджалийци в неделя, ако бъдат санкционирани - Евандро и Тиаго.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички