Ганчев: Не сме като някои отбори, които играят с подизпълнители, не започваме с 30 точки


Ганчев: Не сме като някои отбори, които играят с подизпълнители, не започваме с 30 точки

1489 0

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев говори открито за положението в тима и в Първа лига. Според него всичко в клуба е наред, освен незадоволителното представяне.

"Не сме като някои отбори, които играят с подизпълнители". Според него това е да започнеш с точки между 24 и 30 точки и по време на тези срещи само "разхождаш фланелката". Ганчев не пожела да назове по име Лудогорец. Малко след това обаче каза: "Двата гранда в България играят по правилата", визирайки ЦСКА и "Левски". Ганчев добави и че лиспва шампионския манталитет на играчите в ЦСКА.

„Аз винаги съм разочарован, когато отборът ми губи точки. Имам обаче мисия, която трябва да я довърша – ЦСКА трябва да има собствен дом, трябва да има играчите къде да живеят, да има модерна детско-юношеска школа, която да е академия, а да не е като на останалите отбори. Оттам нататък има доста работа за вършене – строителни работи нови тепърва предстоят по Панчарево, общежитие за децата", обяви намеренията си към клуба.

За треньорската рокада: "Ние държахме много да остане. По мнението на всички специалисти е много способно момче, но явно не издържа психически. Молихме да го остане, но той искаше публиката да е щастлива. Много добро и съвестно момче", каза Ганчев по повод напускането на Едуард Йорданеску.

Той добави, че вече има много желаещи да станат треньори на "червените". "Когато в клуба нямаше нито една стотинка нямаше мераклии, но сега са много". Ганчев заяви, че е имало много кандидати, които са се предлагали да заемат поста на Йорданеску, но не назова имена.

"Засега отборът се води от Стамен Белчев, който бе на дублиращия отбор. Аз имам пълно доверие в него, напълно е ясно с материята и мисля, че ако всичко е наред може да продължи. Хората си знаят кои са на пазара в България, като дойде време ще се съберем с Инджов и Стоичко ви ще решаваме, но ако тръгне на Стамен, защо да не е той?"

Относно напускането на Христо Янев: "И за него ми беше малко мъчно, защото мислех, че неговата кариера ще тръгне в друга посока. С него не съвпаднаха и много от вижданията ни. Според мен той си мислеше, че с играчите, с които взехме Купата ще може да се противопоставим от отборите в Първа Лига. Това не е така, защото нямахме нужните качества".

Ганчев заяви, че е най-много разочарован от капитана на ЦСКА Борис Галчев. "С него имахме няколко разговора, но той дали от глупост или от много акъл направи някои неща. Аз съм го задраскал с дебелия флумастер".

Относно наказанията на отбора след мача с Верея, след който наказа играчите да бият удари към вратата: "То и без това беше планирана възстановителна тренировка, затова исках да видя дали пък ще могат да уцелят вратата".

"Не виждам шампионски манталитет, но с течение на времето може да се получи. Владо Стоянов си е стар цесекар винаги е добре дошъл, но аз имам доверие в моите вратари. Като цяло скърца цялата машина. Не сме добре сработени, а и липсва малко качество", така отговори на въпрос дали има възможност стражът на Лудогорец да играе на "Армията".

Дали шампионът е решен и прав ли е премиерът на честити титлата на Домусичев: "Аз не знам, премиерът повече ги разбира неата във футбола. Според мен нищо не е решено, изиграни са само 16 кръга. Още не сме преполовили". 

"ЦСКА е призван по природа да се бори за титла, не съм от вчера във футбола, знам за какво става въпрос. На първо място обаче трябва да имаме класа и отбор".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички