Ексклузивно в SportLive: Новият треньор на ЦСКА ще бъде Любослав Пенев


Ексклузивно в SportLive: Новият треньор на ЦСКА ще бъде Любослав Пенев

10325 0

Дните на Стамен Белчев в ЦСКА отдавна са били преброени, научи SportLive.bg. Неговата смяна е планирана от няколко месеца насам, като той вече е информиран, че е освободен. До края на сезона отборът ще бъде воден от Христо Янев, а от следващия сезон "червените" от "Българска Армия" ще бъдат водени от една от най-ярките легенди на българския футбол - Любослав Пенев, информира източник на нашата медия. 

Това е бил първият избор на собственика на клуба Гриша Ганчев, както и на директора Стойчо Стоилов. Двамата са искали Пенев да поеме отбора още от началото на вече изминаващия сезон, но Стамен Белчев показа сериозни качества като старши-треньор, а воденият от него тим играеше много добър футбол в продължение на повече от година. Той замени именно Христо Янев на поста след поредица от незадоволителни резултати. Треньорът, извел ЦСКА до Купата на България, докато "червените" бяха във "В" група, остана като скаут в отбора, а сега ще води Божидар Чорбаджийски и компания до края на сезона.

Ръководството на ЦСКА на Гриша Ганчев е планирало смяната с месеци и е изчакван удобен момент, в който Любослав Пенев да поеме завърналия се по административен път в елита клуб. Ел Голеадор е бил в изчакваща позиция през миналата година, но тогава ръководството нямаше повод да уволни Белчев и го остави на поста. Това прати Пенев в Испания, където той беше треньор на втория отбор на Валенсия. След незадоволителни резултати бившият национал на България беше освободен, а след това прекара зимата в опит да стане президент на БФС.

Любослав Пенев е в отлични взаимоотношения с Гриша Ганчев, а основната причина за неговото назначение е идеята на ръководството на отбора той да е с ключова роля в обединяването на феновете на ЦСКА. Както е известно, автентичният клуб е фалирал, а Ганчев и компания върнаха "червените" в Първа лига чрез преименуване на Литекс. Това беше и поводът да бъде създаден още един клуб с името ЦСКА - ЦСКА 1948, който избра да започне от най-ниските дивизии на българския футбол с идеята да запази духа и ценностите на "армейския" клуб, който беше оставен да фалира.

Един от малкото варианти Любослав Пенев да не поеме "червените" е Христо Стоичков, с когото не са в особено добри отношения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички