Любо Пенев и щабът му искат оставката на Кралев, гласял се за шеф на БФС


Любо Пенев и щабът му искат оставката на Кралев, гласял се за шеф на БФС
Снимка: принтскрийн

1233 0

Бившият кандидат за президент на БФС Любослав Пенев и неговият щаб поискаха оставката на спортния министър Красен Кралев. Те обвиниха Кралев, че е заел страна в изборите и открито е подкрепял преизбрания с 92% от гласовете Борислав Михайлов.

Бившият председател на Управителния съвет на Левски Николай Илиев разкри, че се носи слух, че спортният министър се гласи за президентското кресло на футболния ни съюз.

"Чухме едно изказване на Красен Кралев, който заявява, че следи казаното от опозицията. Така ли трябва да говори? Не трябваше ли да каже, че следи изявите на един от кандидатите? Или слухът, че Кралев ще бъде следващият президент на БФС е верен. Присъствието на Кралев на Конгреса бе намеса на държавата във футбола. Той беше главното действащо лице. Г-н министър, подайте си оставката!", каза Николай Илиев, който е дясната ръка на Пенев.

"Вие сте министър на спорта за всички българи. Не би трябвало да определяте кой е опозиция и кой не и да заемате страна в случая. Освен ако не се сте присъствал на Конгреса в качеството си на личен приятел. Или може би слуховете, че се готвите да станете следващият президент на футболния съюз не са безпочвени?", каза Илиев.

Той определи като наглост и безочие твърдението на Кралев, че Конгресът е бил абсолютно прозрачен и е нямало нищо нередно.

"Прозрачност ли е да се крият списъците до регистрацията им в Търговския регистър, което се случи две седмици след Конгреса? Редно ли е да присъстват делегати с фалшиви пълномощни, които нямат нищо общо с клубовете? Прозрачност ли е при броенето на бюлетини да няма представители на всички кандидати, а масите да се закриват от здрави момчета?", попита бившият футболист на Левски.

Междувременно Любослав Пенев продължи да атакува Борислав Михайлов. Бившият национален селекционер се върна към Конгреса, на който Михайлов бе избран за първи път за шеф на родния футбол, заявявайки: "този, който се бореше за промяната, избра статуквото”.

"Преди години, когато Михайлов за първи път бе кандидат за президент и прескачаше от един в друг лагер, заяви пред делегатите: "Какво избирате? Статуквото или промяната?" Какво стана обаче след това? Този, който се бореше за промяната, избра статуквото", каза Пенев на специална пресконференция.

"Нелицеприятно е това, което видяхме по време на нашата обиколка в България. Да, в София и в големите градове може би е добре, но в малките населени места ситуацията е плачевна. С това ръководство няма как да променим каквото и да е", добави Ел Голеадор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички