Дори на ходом ЦСКА прегази селекцията на Красимир Балъков


Дори на ходом ЦСКА прегази селекцията на Красимир Балъков
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5438 0

ЦСКА се изравни на второто място в класирането на Първа лига с Левски, след като в скучен двубой вкара цели 3 гола на Етър, макар да игра в не особено бързо темпо. Отборът от Велико Търново се пропука при две статични положения, а това в крайна сметка уби и желанието на футболистите от Велико Търново да мерят сили със съперника си.

Божидар Чорбаджийски вкара първия си гол за сезона в 30', след като се разписа при центриране от корнер. Интригата пък беше прикллючена в 49', когато на границата на наказателното поле Жоржиньо засече избита топка и реализира за 2:0.

Третото попадение падна малко преди последния съдийски сигнал, като в 85' Десподов, който се появи като резерва, се разписа след пас на Евандро - 3:0.

Благодарение на победата си, възпитаниците на Нестор Ел Маестро изравниха точковия си актив с този на Левски - по 28 точки. ЦСКА има много по-добра голова разлика с 24 вкарани и едва 4 допуснати - най-добрата атака и най-добрата защита в Първа лига!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА от самото начало пое контрола върху срещата, но трудно създаваше положения. Гостите се бяха прибрали много компактно пред своето наказателно поле и бързите комбинации на "червените" така и не се получаваха. Въпреки силното представяне в защита, натискът на домакините се усилваше с всяка минута.

Първият и най-важен гол падна в 30', след като Тиаго центрира отлично от корнер, а Божидар Чорбаджийски с глава засече неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Иванов!

До края на полувремето ЦСКА потърси втори гол, но най-близо до такъв беше Бодуров. Той също беше изпуснат при изпълнение на корнер, но прати топката в аут - 1:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49' резултатът беше покачен на 2:0, с което каквато и да е интрига приключи. При центриране от пряк свободен удар защитник на Етър успя да играе с глава и да изчисти, но топката се озова на границата на пеналтерията, където Жоржиньо стреля и реализира за 2:0.

Това съвсем успокои домакините, които и без това не играеха в особено високо темпо. Мауридес пък направи много сериозен пропуск малко след гола, пращайки топката над вратата, въпреки че стреля от едва 9-10 метра. По подобен начин и Джеси имаше шанс да се разпише 10-ина минути по-късно, но и той беше неточен.

В 85' ЦСКА вкара и 3-и гол, след като Евандро намери Кирил Десподов в малкото наказателно поле, а нападателят, който се появи като резерва, нямаше проблем да реализира.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 8. Джеси, 9. Мауридес, 16. Бикел, 20. Тиаго, 25. Перейра, 27. Секулич

ЕТЪР: 1. Иванов, 14. Скерлев, 3. Артюнин, 21. Василев, 30. Атанасов, 5. Сърмов, 6. Мане, 10. Батрович, 8. Руменов, 11. Младенов, 88. Боджадж

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Очаква се ЦСКА да започне двубоя с Кирил Десподов и Кристиян Малинов, които останаха резерви за мача срещу Септември в миналия кръг от първенството. Станислав Манолев също се очаква да попадне сред титулярите, след като показа в предишния мач, че се намира в добра форма, макар и да се появи само за 12 минути на терена.

Нападателят на "армейците" Али Соу отпадна от групата за мача, тъй като се забави след мачовете с националния отбор на Гамбия. Така Ел Маестро ще трябва да заложи на един нападател - Мауридес.

Преди старта на двубоя ЦСКА се намира на 3-о място с актив от 25 точки и може да се изравни с Левски на 2-о място, ако спечели днес. В същото време Етър е 8-и с 15 точки и голова разлика 11:11.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички