Дерменджиев срещу Пенев: Кой какво постигна от дебюта си насам?


Дерменджиев срещу Пенев: Кой какво постигна от дебюта си насам?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2125 0

Днес предстои да се изиграе поредното и предпоследно за сезона дерби между Левски и ЦСКА. Двата тима ще се изправят един срещу друг на Националния стадион "Васил Левски" от 17:15 часа. Предните две издания от този сезон в Първа професионална лига завършиха в полза на "сините", които спечелиха два пъти с 1:0.

Срещата, която предстои, е от ключово значение и трета поредна загуба за "червените" биха объркали сериозно плановете им, тъй като продължават да се борят на два фронта - за първенството и за Купата. Евентуално поражение би ги отдалечило на 6 точки от лидера Лудогорец и би доближило Левски на три до ЦСКА. За разлика от предното дери, когато Любослав Пенев и Георги Дерменджиев бяха "прясно назначени", то вече малко по малко опитват да наложат философиите си. Затова в следващите редови ще направим кратка справка на постигнатото от двамата, начело на "сини" и "червени".

Любослав Пенев вече има 11 начело на ЦСКА, като 9 от тях са в първенството и 2 за Купата. В двубоите в Първа лига има 6 победи, 2 загуби и равенство. Едната загуба бе срещу Черно море във Варна, където бе и дебютът, а втората е именно от Левски на 24 февруари. 5 от победите си е постигнал като домакин срещу отборите на Ботев Враца, Септември, Берое (два двубоя) и Черно море. Равенството за "червените" бе срещу Лудогорец, в двубой, в който целта бе да не загубят, за да не отдалечат повече от върха. Така, за този период ЦСКА е събрал 19 точки от 27 възможни. В срещите за Купата до този момент има една победа - отстраняването на Лудогорец и загуба от Ботев Пловдив в първия полуфинал.

Как изглеждат нещата при Георги Дерменджиев? Той не ръководи Левски за Купата, тъй като "сините" отпаднаха още при Славиша Стоянович от Черно море. В деветте си двубоя при "сините" има 5 победи, 2 равенства и 2 загуби. И двете загуби са от бившия му отбор - Лудогорец, а равенствата са от пловдивските Локомотив и Ботев. В 4 от двубоите са стигнали до победата като гост - Черно море, Верея, Славия, Витоша, а само срещу ЦСКА са били домакин.

А какво още заяви за самия двубой Дерменджиев и има ли изявен фаворит - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички