Да погребеш ЦСКА


Да погребеш ЦСКА

24713 0

"Хубаво във футбола е, че не всичко е пари. Трябва и разбиране за това нещо. Мисля, че четири години, или пет, откакто Лудогорец е в "А" група, сме показали в минало, че Литекс има положителен баланс в мачовете за първенство спрямо тях".

Ако случайно не сте разбрали, това са думи на спортния директор на ЦСКА - София Стойчо Стоилов, който беше попитан в ефира на "Диема Спорт" какви са шансовете на "червените" да се преборят с хегемонията на Лудогорец в българското първенство. Отговорът му е меко казано скандален, след като в прав текст той назова настоящият отбор на стадион "Българска армия" Литекс.

До тук с припознаване, неприпознаване, смешки, закачки, убеждаване и какво ли още не. През лятото беше документално доказано, че Литекс Е ЦСКА след една простичка промяна на име в търговския регистър. След това почти целия тим от Ловеч акостира в София в най-голямото прехвърляне на играчи от един в друг клуб. Фенове тръбяха с месеци наред, че не искат отборът им да се слива с Литекс, но, с изключение на "Офанзива" и още няколко хиляди души, повечето приеха гнусното изпълнение на Гриша Ганчев и назоваха Литекс със свещеното за милиони наименование "ЦСКА". И след няколкомесечна пропаганда, че ЦСКА не е Литекс, дори феновете на Левски припознаха отбора, който играе на стадион "Българска армия", след като двата най-посетени мача на "сините" са именно срещу "червения" дразнител.

И точно когато българската общественост почна да се примирява със ситуацията, директорът на тъй наречените "армейци" - Стойчо Стоилов, от когото зависи всичко на "Армията", хвърли в пропастта почти едногодишните опити на Гриша Ганчев да превърне Литекс в ЦСКА, и то само за няколко секунди.

И в крайна сметка, кои сме ние да спорим Литекс ли е, ЦСКА ли е? След като най-важната фигура на "Българска армия" в прав текст обяви, че ЛИТЕКС е доказал, че може да спори с Лудогорец. Безобразията на "Армията" точно започваха да изглеждат като нещо нормално, когато за няколко секунди господин Стоилов счупи тъпомера и документира завинаги, че Литекс всъщност е ЦСКА. И отсега нататък, каквото и да правят на "Армията", този така кратък миг ще отеква дълго във времето. И никой не може да отнеме това на Литекс, ЦСКА, Чавдар, Ловеч - София или както искат да се наричат безхаберниците, окупиращите свещената за милиони земя на "Българска армия"...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички