"Червеният" проект с наситен оранжев нюанс


"Червеният" проект с наситен оранжев нюанс
Снимка: БГНЕС

7809 0

Помните ли финала за Купата на България? Този финал, заради който световните агенции и медии се сетиха за нашата държава? Най-посетеният финал у нас за 21-и век? Със сигурност се сещате, защото тогава аматьорски клуб вдигна трофея. Този аматьорски клуб беше ЦСКА и, искате или не, това беше последният мач на "това" ЦСКА. И не, не става въпрос за дружества... става въпрос за усещане, и то не само сред феновете на отбора, а и за всички останали футболни почитатели.

След като си спомнихте финала, време е да видите и състава, с който Христо Янев спечели Купата: Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Ангел Грънчов, Милен Кикарин, Борис Галчев, Йордан Йорданов, Станислав Маламов, Самир Аясс (79-Витанов), Момчил Цветанов, Преслав Йорданов.

Знаете ли колко от тях са в ЦСКА? Господинов е резерва на новото попълнение Георги Китанов. Борис Галчев все още е капитан. Преслав Йорданов скоро ще бъде на пейката. Божидар Чорбаджийски е титуляр и вече национал, но ще видим до кога точно. И това е. Една година една цяла общност страдаше и се радваше с тези момчета, които не записаха нито една загуба цял сезон. Да, във "В" група, но взеха скалповете на 3 професионални отбора, два от които в топ 10 на българския футбол. 35 хиляди души гледаха този отбор и показаха, че са с него завинаги.

После дойде изтрезняването... Литекс беше преименуван, седалището се премести в София, а всички играчи на клуба вече защитаваха "червения" цвят. Цвят, който от ден на ден сменя все повече нюанса към наситено оранжево.

Ако сте чели нещо за трансфери по оста Литекс - ЦСКА, не оставайте заблудени, трансфери няма, само промяна в договорите им, и то не на всички. В момента от онзи закрития Литекс - 4 кратният шампион на България, в "ЦСКА - София" играят Пламен Гълъбов, Кристиан Малинов, Антон Недялков, Рафаел Перес, Петрус Бумал, Арсенио Нунеш, Густаво Кулма, Диго Виана, Кирил Десподов. Останалите имена от Литекс, които са в ЦСКА или ЦСКА 2 са Георги Минчев, Александър Георгиев, Никола Колев, Стойчо Атанасов, Румен Руменов, Милчо Ангелов, Станимир Станоев, Александър Конов. 

Попълненията в последните дни също са с марка "Литекс", а не ЦСКА, освен ако не мислите, че Станислав Манолев е потомствен цесекар, а Вилмар Джордан идва за "червената кауза", а не за парите на Гриша Ганчев.

Героят за Купата - Маламов, отива във Верея. Всички го знаят като момчето, което разпиля национала Атанас Зехиров от Берое. Головодов е в ЦСКА 2, Момчил Цветанов - изгонен, Аясс - изгонен. Няма нужда да продължаваме и да ровим в раните на хората, които обикнаха този отбор и нямаха проблем нито с "В" група, нито с дълговете, за които се говореше толкова дълго и имаше толкова много обещания... накрая едно преименуване реши цялата драма. Няма го Янев, няма я "Офанзива", няма го усещането за ЦСКА...

Има проект за шампионски отбор, и то още тази година, в което няма лошо. С пари и злато явно Ганчев и компания се надяват, че могат да си върнат доверието на "червена България".  Но този проект далеч вече не е "червен". Доказват го и феновете, които за 3 домакински мача не могат да съберат общо броя на привържениците, който гледа финала за Купата. Червеният цвят бледнее сериозно, а основният цвят клони все повече и повече към наситено оранжево... за съжаление на милиони - било то фенове или врагове...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички