Балъков: Десподов е на 100% способен да играе в Бундеслигата


Балъков: Десподов е на 100% способен да играе в Бундеслигата
Снимка: Оф. сайт на Литекс

1805 0

Треньорът на Етър Красимир Балъков коментира някои горещи теми, свързани с ЦСКА, както и говори за качествата на Кирил Десподов. Балъков също така потвърди думите на Гриша Ганчев, че през лятото е предложил Феликс Магат за треньорския пост при "червените".

"При задаването на въпроса кой е най-талантлив ми идват наум поне няколко имена. Имаме обещаващи играчи, това е факт. Но един човек се отличава от останалите. Няма как да не посоча Десподов. То се вижда с приноса му в ЦСКА и с играта му в националния отбор", каза Балъков пред "Тема спорт".

Във връзка с информацията, че ПСВ Айндховен се интересува от Десподов, той коментира: "Не съм в кухнята и не съм запознат кои клубове се интресуват от него. Убеден съм, че в ЦСКА ще разгледат внимателно всяко предложение, което получат за Десподов. Доколкото съм запознат, в ЦСКА винаги много прецизно обмислят къде да продават своите футболисти. Те ще искат да трансферират Десподов в клуб, в който може да прогресира сериозно", заяви Балъков.

ЦСКА ПРИЗОВА: ДА НАПЪЛНИМ "АРМИЯТА'

На въпрос дали Десподов би паснал в Бундеслигата или в холандския елит Балъков отговори: "С качествата, с които разполага, Десподов е на 100% способен да играе в немския футбол. Той притежава бързина, рязък е, напорист, има техника, завършващ удар... Десподов абсолютно отговаря на критериите на Бундеслигата".

"Това е много сложен въпрос. По сърце съм цесекар. Но в същото време съм професионалист. И изхождайки от гледната точка на такъв, на треньор, трябва да отговоря с хладна глава. На ЦСКА ще му бъде изключително тежко да стане шампион, но го пожелавам на клуба с цялото си сърце. Ще се радвам много, ако успее да го постигне.

Факт е, че предложих Феликс Магат на ЦСКА. Аз съм бил в неговия екип две години в Щутгарт. През лятото Гриша Ганчев ме попита за съвет за треньорския пост. Свързах се с Магат, имахме разговор. От началото той звучеше мнго оптимистично настроен. Пожела един ден време за размисъл. Но след това, когато се чухме, каза, че смята, че няма как да свърши работа. И това беше. Искам изрично да подчертая, че вариантът "Магат" беше преди изобщо да се заговори за Нестор Ел Маестро. Не беше и ставало дума за Ел Маестро, когато говорихме с Магат", уточни Балъков.

Преди дни се появи информация, че в ЦСКА вече са взели решение за бъдещето на Десподов. Ето какво е то.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички