765 км ще делят новата "Армия" от оригинала: "Колежа" с по-голям капацитет


765 км ще делят новата "Армия" от оригинала: "Колежа" с по-голям капацитет
Снимка: SportLive, колаж

40118 0

Броени дни остават от планираната пресконференция на ЦСКА, с която от 31-кратните шампиони ще споделят пред общността финалния проект за реновирането на стадион "Българска армия". 

Това ще се случи в седмицата на откриването на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, който след десетилетие най-накрая бе довършен и получи "АКТ 16", като по този начин "крайният продукт" ще служи за пример на останалите родни грандове, които желаят да обновят съоръженията си. 

Капацитет

По всичко си личи, че в понеделник от "Армията" няма да представят по-различен проект от такъв с капацитет от 18 000 места, от които 15 000 седалки плюс 3000 места за правостоящи. Той ще е от четвърта категория на УЕФА и ще популяризира не само футбола, но още туризъм, концерти, култура, обществени и корпоративни събития.

От Община Пловдив вече обявиха, че завършеният стадион "Христо Ботев" би трябвало да разполага с капацитет от 18 777 седящи места. 

Вдъхновен проект

Още преди време стана ясно, че новата "Армия" по дизайн ще се доближава до клубния стадион на унгарския Ференцварош - "Групама Арена". Той обаче разполага с 23 700 седящи места, което се различава от замисъла на "червените".

Когато се заговори за планирания капацитет на новото съоръжение в центъра на София, феновете изразиха своите опасения дали би бил достатъчен, но до този момент няма изгледи да има промяна в плановете на собствениците.

Вижте кои футболисти на ЦСКА "висят" за дербито с Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички