20 дена преди старта на ЦСКА в Европа - сериозни проблеми пред Любослав Пенев


20 дена преди старта на ЦСКА в Европа - сериозни проблеми пред Любослав Пенев
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

12227 0

На 22 юли ЦСКА ще стартира участието с в новосъздадения от УЕФА клубен турнир - Лига на конференциите. "Червените" ще се изправят срещу победителя от двойката Струга (Северна Македония) - Лиепая (Латвия).

Първият мач ще се играе в България на стадион "Българска армия", а реваншът е насрочен за 29 юли. Любослав Пенев обаче има доста проблеми с контузени играчи 20 дена преди срещата!

Цели четирима от основните футболисти на "армейците" са с различни травми. Става въпрос за Мено Кох, Тибо Вион, Густаво Бусато и Амос Юга.

Бранителят Кох се контузи по време на контролата срещу Вакер Инсбрук и ще пропусне останалите проверки на лагера в Австрия. Французинът Вион също се е оплакал от контузия и вчера е заминал за допълнителни прегледи, след които трябва да стане ясно колко сериозна е травмата му!

Вратарят Бусато и полузащитникът Юга пък не взеха участие в последните два мача на ЦСКА и докато за втория има някакъв шанс все пак да изиграе някой контролен мач до 22 юли, то за стражът това изобщо не е сигурно.

Имайки предвид и продажбата на един от основните стълбове в средата на терена, който градеше играта на "червените" - Тиаго Родригес, Любослав Пенев ще бъде изправен пред истинско предизвикателство, ако иска да сглоби боеспособен отбор за Лигата на конференциите.

Въпреки че и Струга, и Лиепая не са на нивото на българския отбор, както всички знаем, в последните години се забелязва, че слаби отбори в Европа вече почти няма и именно заради това ЦСКА не може да си позволи каквото и да е подценяване и ще се нуждае от най-добрите си играчи, за да продължи напред в надпреварата!

ТУК можете да научите малко повече информация за всеки един от двата потенциални съперника на ЦСКА в Лигата на конференциите! Директните им мачове са на 8 юли и 15 юли!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички