Зрелище във Враца - обрат, изпусната дузпа, отменен гол и 3 точки за Ботев Пловдив


Зрелище във Враца - обрат, изпусната дузпа, отменен гол и 3 точки за Ботев Пловдив
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1312 0

Ботев Пловдив успя да спечели важни три точки, побеждавайки Ботев Враца като гост с 2:1. Валери Домовчийски изведе врачани напред в резултата в 23-ата мунита, но "канарчетата" стигнаха до пълен обрат след това чрез голове на Джонатан и Мите Цикарски.

В 23-ата минута на мача врачани излязоха напред в резултата. Петър Атанасов изведе Даниел Генов на удобна позиция за стрелба. Аргилашки отрази първия удар на нападателя, но Домовчийски не сбърка при добавката и вкара за 1:0.

Само 90 секунди по-късно пловдивчани изравниха. Топката бе центрирана в наказателното поле на Ботев Враца, Мите Цикарски я прати с глава към Джонатан и той се разписа за 1:1.

В 72-ата минута на мача врачани домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Кевин Янсон срещу Самир Аяс. Петър Атанасов се нагърби с изпълнението, но Аргилашки го отказа с чудесно спасяване.

Шест минути по-късно "канарчетата" стигнаха до пълен обрат в мача! Топката достигна до Мите Цикарски след изпълнение на корнер, а той я насочи майсторски с глава и не остави шанс на Костов - 1:2.

В заключителните минути на двубоя гол на Ботев Враца бе отменен заради засада, каквато нямаше, но главният съдия бе надул свирката още преди топката да влезе във вратата на Ботев Пловдив.

Във временното класиране в Първа лига Ботев Враца е на предпоследното 13-то място с 18 пункта, а Ботев Пловдив е на 10-та позиция с актив от 24 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички