Златев: Не можем да се сърдим на клубовете за националите


Златев: Не можем да се сърдим на клубовете за националите
Снимка: Официален сайт на БФС

1277 0

Изпълнителният директор на "Ботев" (Пловдив) Тервел Златев защити позицията на клубовете от "А" група и чужбина, които спряха своите футболисти за националния отбор за контролата с Румъния днес в 19.00 часа.

"Ботев" излъчи двама национали - радослав Терзиев и Лъчезар Балтанов, които не бяха спряни от ръководството да защитят националната фланелка.

"За нас е въпрос на чест, като ръководство и клуб да имаме футболисти, които да са повикани в националния отбор. Разбира се, разполагаме и с необходимите играчи, които да заместят отсъстващите по време на лагера", коментира Златев пред "Нова".

Шефът на "канарчетата" отлично е запознат със ситуацията, тъй като преди да заеме поста си в пловдивския клуб, той отговаряше за всички национални гарнитури в БФС.

"Достатъчно съм запознат с правилниците на УЕФА и ФИФА. Когато е неофициална дата на ФИФА, всеки клуб е в правото си да спре свои футболисти или да не го пусне за националния отбор. Въпрос на стратегия, на виждане, на спортно-техническа гледна точка, не можем да се сърдим на клубовете, че са планирали своя спортно-технически план и сега трябва да се лишат от своите футболисти. Въпрос на гледна точка е на всеки клуб и трябва да използваме максимално датите на ФИФА", посочи Златев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички