Зингаревич вече е в Съвета на директорите на Ботев (Пловдив), какво остава преди да е собственик?


Зингаревич вече е в Съвета на директорите на Ботев (Пловдив), какво остава преди да е собственик?
Снимка: https://botevplovdiv.bg/

1378 0

Руският милиардер Антон Зингаревич вече е в Съвета на директорите на Ботев (Пловдив). Това разкри председателят на Сдружение ПФК Ботев Радослав Кошински, като съвсем скоро Зингаревич ще е и новият собственик на "канарчетата".

"Току що проведохме общото събрание на ПФК Ботев АД. Присъстваха представители на 100% от акциите. Благодарни сме на синдика от ТЦ-ИМЕ, които притежават 39% от акциите, тъй като, за да бъде пълноправно събранието. Помолихме синдикът да присъства и жената дойде специално за събитието. То мина нормално. В дневния ред имаше две точки - освобождаване на стария Съвет на директорите и назначаването на нов такъв. Новият Съвет е 5-членен. Той е в състав Антон Зингаревич, Александър Ослан, Слави Микински, Илиян Филипов и Георги Христосков".

От края на декември знаем, че ни предстоят прехвърлянето на акциите и влизането в клуба на инвеститорите в лицето на Антон Зингаревич. Първата стъпка е да изберем Борд с посочени от него хора и такива от бизнеса в Пловдив, а втората е фактическото прехвърляне на акциите. Днес извършихме първата стъпка. За втората чакаме тяхното финално становище и договорът за прехвърляне, който те трябва да ни предложат. Виждате как работят те в последните седмици. Нещата в клуба се развиват по професионален и динамичен начин. Стъпка по стъпка вървим в правилната посока" - заяви Кошински.

А новият треньор на Ботев (Пловдив) започва чистка в отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички