За последно преди 19 години: Ботев Пловдив само три пъти бе вкарвал 5 гола като гост


За последно преди 19 години: Ботев Пловдив само три пъти бе вкарвал 5 гола като гост
Снимка: Фейсбук страница Botev Plovdiv

1612 0

Ботев Пловдив и Ботев Враца сътвориха истински спектакъл на атакуващия футбол, като "канарчетата" победиха с 5:3 като гост. А това бе четвърти успех за пловдивския отбор от началото на сезона.

Само 3 пъти преди това е вкарвал 5 гола като гост

За първи път от 19 години насам "жълто-черните" отбелязаха 5 гола като гост, като последният път бе в Бургас срещу Черноморец на 1 май 2004 година. Тогава голмайстори за пловдивчани бяха Недко Миланов с две попадения, Героги Андонов, Борислав Димитров и Веселин Минев, пише "Тема спорт".

Има още два случая, в които Ботев Пловдив е вкарва пет гола в един мач при визита. Първият е през 1961 година, когато побеждават Миньор Перник с 5:1. А вторият е на 22 август 1987 година, когато разгромяват Локомотив Пловдив с 5:2 на "Лаута".

"Получи се страхотен мач за феновете. Имаше много промени и обрати. Искам да поздравя моите футболисти, които показаха характер и качество. Случват се грешките, когато играем под напрежение. Наши неточности връщаха Ботев Враца в двубоя, но трябва да кажем, че не е лесно да се играе срещу този отбор. Не искам да получаваме толкова голове. Продължаваме да работим и обещавам, че ще даваме всичко от себе си“, заяви треньорът на "канарчетата" Душан Керкез след успеха. А по-рано се появи информация, че от Ботев искат да привлекат трима българи от Първа лига, като са ясни имената им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички