Въпреки пропуск на сантиметри от празна врата: Ботев Пловдив на 1/8-финал за Купата на България след хеттрик от Секулич (ВИДЕО)


Въпреки пропуск на сантиметри от празна врата: Ботев Пловдив на 1/8-финал за Купата на България след хеттрик от Секулич (ВИДЕО)
Снимка: www.facebook.com/botevplovdiv

660 0

Ботев Пловдив стана деветият отбор, който се класира за 1/8-финалите от Купата на България (и осмият елитен такъв). "Канарчетата" си заслужиха мястото в тази фаза, след като сломиха Струмска Слава в Радомир с класическото 3:0.

Резултатът бе открит още в 13-ата минута, когато центриране на гостите бе блокирано, но топката бе върната в наказателното поле, където Мартин Секулич стреля в близкия ъгъл и не остави шансове на вратаря на домакините Драгомир Петков.

В 71-вата минута като по чудо резултатът не бе удвоен. Емануел Уме бе на втора греда и просто трябваше от непосредствена дистанция да прати топката в опразнената врата. Вместо това се забави и не осъществи хубав контакт с топката, а изпълнението му бе блокирано.

Все пак логичното се случи малко по-късно, когато Самуел Акере влезе на скорост в наказателното поле и бе съборен, за да последва дузпа. Мартин Секулич се нае с изпълнението и не сбърка.

24-годишният нападател на пловдивчани оформи своя хеттрик в 84-тата минута, когато след нова атака отдясно се стигна до центриране, ужасяващи намеси в отбрана от Струмска слава и добро пласиране от Секулич.

Следващото изпитание за Ботев Пловдив е от Първа лига и далеч по-сериозно. "Канарчетата" гостуват на Левски на стадион "Георги Аспарухов" в неделя, 12-и ноември, от 15:30 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички