"В деня на мача с отбора от Разград": Фенове на Ботев Пловдив обявиха скандално действие на собствения им клуб


"В деня на мача с отбора от Разград": Фенове на Ботев Пловдив обявиха скандално действие на собствения им клуб
Снимка: Фейсбук страница Botev Plovdiv

1244 0

Феновете на Ботев Пловдив от групировката TYF излязоха с остра позиция срещу ръководството на любимия им клуб. В нея те направиха и скандално разкритие - как от Ботев пуснали жалба срещу собствените си привърженици заради транспаранти.

Запалянковците споделиха, че в деня на мача срещу Лудогорец са били изненадващо атакувани от ръководството на Ботев, като са използвали МВР за целта. Имало е призовки и изваждане на хора от домовете, обясняват още.

Причината е била транспарант срещу бежанците у нас. Какво е гласял той, кой от Ботев е пуснал жалбата срещу тях + цялата позиция на феновете на "канарчетата" без редакторска намеса:

Още: Контузии в ЦСКА: Хайнц аут за гостуването на Ботев Пд - Стойчев и Шакич са под въпрос

Ботев Пловдив пуснал жалба срещу собствените си фенове

Феновете на Ботев Пловдив протестират

"Уважаеми ботевисти,

В деня на сблъсъка с отбора от Разград бяхме изненадващо атакувани от ръководството на нашия любим клуб. Те решиха да задействат репресивната машина на МВР срещу членове на нашата фракция, като освен те и техните семейства са били атакувани.

Призовки и изваждане от домовете. Притеснение за родители, жени и деца. Групата ни винаги е била движеща сила в изготвянето и направата на световнопризнатите хореографии в Южната трибуна, както и тапетите изказващи мнението на Бултрас.

Още: Малко над 350 000 лева влязоха в касата на Хебър Пазарджик и казусът с Ботев Пловдив се насочи към приключване

Тапети, които винаги са съгласувани между всички фракции. Именно за такъв тапет, изказващ мнението на Бултрас за атаките на бежанци над нормални граждани в центъра на столицата, биваме атакувани.

Удобно изрязани клипове на транспаранта, в още по-удобна медия, явно близка до ръководните фактори в нашия клуб, който съвсем умишлено “не е разбрал" към кого е насочено мнението ни, са довели до жалба в полицията.

Посланието - “Европа е център на цивилизацията, а не дом за бeжaнци. Aфрикaнcки кучeтa тук не сте добре дошли." Сами видяхте как бе интерпретирано това. Как удобно бе казано, че това се отнася за нашите футболисти. Футболисти, към които сме показали безрезервната си подкрепата.

Смятаме за недопустимо клуб да подава жалба срещу собствената си публика. Още повече срещу хора, които са в основата на шоуто по трибуните. Недопустимо е членове на Бултрас да ядат и пият на една маса с жалбоподатели.

Още: Ботев Пловдив ще плаща огромна сума на свой бивш треньор, задържал се само 4 месеца

Ние отказваме да се примирим. След това действие на клуба смятаме, че той обяви открита война на атакуваните групи. Искаме незабавната оставка на лицето стоящо зад жалбата - Виталий Лехинченко (Давид Асаев), женен по случайност за сестрата на Александър Ослан - седящ в основата на раздора в Бултрас.

Същият Ослан който бе отговорен за създаването на Ботев гард и атаките срещу наши фенове. Ботев Пловдив винаги е бил това, което е заради своята публика, тя винаги е била и ще бъде на стадиона, но дребните дерибеи с империалистическо мислене, работещи срещу Ботев Пловдив и плетящи интрига след интрига, няма да са там скоро" - написаха те.

За Ботев Пловдив предстои сблъсък с ЦСКА - ето кой съдия бе назначен от БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички