Тежко наказание за Антонио Вутов след червения картон срещу ЦСКА


Тежко наказание за Антонио Вутов след червения картон срещу ЦСКА
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

2338 0

Нападателят на Ботев Пловдив Антонио Вутов получи тежко наказание от Дисциплинарната комисия към БФС заради червения картон, който си изкара във вчерашния мач с ЦСКА от полуфиналите на Купата на България.

Вутов бутна агресивно съдията Петър Костадинов, след като реферът отсъди спорна дузпа в полза на "червените" в последните минути на двубоя. За постъпката си юношата на Левски получи директен червен картон, а сега ще пропусне следващите три мача на "канарчетата" и ще трябва да плати глоба в размер на 1000 лева.

Санкцията за Вутов означава, че той ще пропусне домакинските мачове на Ботев с ЦСКА и Левски, както и гостуването на Берое в следващите три кръга от Първа лига. Защитникът на пловдивчани Филип Филипов, който бе пресилен изгонен от Костадинов, е наказан за един мач и глобен с 300 лева.

Наказание има и за отбора на Ботев - глоба в размер на 3000 лева за нерегламентирано използване на бомбичка и обидни и нецензурни скандирания от страна на феновете на тима. Клубът ще трябва да възстанови и щетите, нанесени на стадион "Българска армия" по време на вчерашния мач. Тимът на ЦСКА е глобен с 300 лева за нерегламентирано използване на факли и димки.

Трима играчи на Локомотив Пловдив са наказани след реванша със Септември от Купата на България - Анте Аралица и Игор Банович ще пропуснат следващите два мача на "смърфовете", а Янко Ангелов е със спрени права за една среща.

Междувременно стана ясно, че трансферна цел на Левски е била желана и от отборите на ЦСКА и Лудогорец (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички