Старокин: Имах оферти и от други клубове, но избрах най-доброто за мен


Старокин: Имах оферти и от други клубове, но избрах най-доброто за мен

1342 0

Опитният Орлин Старокин подписа договор с пловдивския „Ботев", след като си тръгна от „Динамо" (Букурещ) след само два месеца престой в Румъния. Универсалният футболист е щастлив, че всичко около кратката румънска одисея е зад гърба му. В специално интервю за „7 дни спорт" Старокин изрази задоволството си от факта, че си е у дома.

– Орлине, честито завръщане в българския футбол, този път с екипа на „Ботев" (Пловдив).

– Благодаря, радвам се, че подписах договор с "канарчетата".

– Бързо ли прие да преминеш в „Ботев"?

– Да, защото условията, които ми предложиха, бяха добри, а и огромните традиции на клуба, невероятната му публика също са притегателна сила за мен, и то доста сериозна. Нашите идеи съвпадат, така че не беше трудно да се разберем.

– Как стана всичко, кой те покани при „жълто-черните"?

– Георги Марков ми се обади, покани ме на разговори, разбрахме се за договора и приех да облека екипа на "канарчетата". С него се познаваме добре, след като бях в „Локомотив" (Сф) в последния сезон.

– Имаше ли и други предложения и ако да, от България ли бяха?

– Да, имах още няколко предложения от наши клубове, но не бих искал да казвам имената им. По принцип не се притеснявах, че ще остана без отбор, така че просто изчаках най-доброто за мен и приех да стана част от един млад и амбициран да се развива клуб, какъвто е отборът на „Ботев".

– Предполагам, че съвместната ви работа с Георги Марков в „Локомотив" е изиграла също своята роля при вземането на твоето решение?

– Да, но не е била основна. Той ми беше ръководител и в „Локомотив" (София), работехме добре с него и имам респект и уважение към Георги Марков. Но за решението ми да стана играч на „жълто-черните" имаше и други важни неща за мен. Например, харесва ми амбицията на ръководството да изгради млад и боеспособен отбор, който да може да жъне победи, да трупа опит и това да доведе до добри резултати и радост на великата и многобройна публика, която е плътно до отбора и в добри, и в лоши моменти.

– Игра и в „Левски", и в „Локомотив" в тежки моменти за клубовете, сега идваш в „Ботев", а за клуба се твърди, че не е в най- добро финансово състояние.

– Да, играл съм в отбори с много традиции и с финансови проблеми, това със сигурност е от значение не само за мен, но и за всеки футболист. В крайна сметка обаче в България финансовото състояние на повечето клубове не е добро. В този ред на мисли не ме притесняват слуховете за финансовото състояние в „Ботев", условията, които ми предлагат, ме устройват и засега всичко върви по план в отбора. Виждам, че има добра атмосфера в съблекалнята, а това е от огромно значение за играта и резултатите на всеки един отбор.

– Защо не искаш да назовеш имената на другите клубове, които са имали интерес към теб?

– Ами няма нужда, така или иначе съм играч на „Ботев" вече, ако спомена имената, ще се завъртят куп спекулации и неистини.

– Каква е твоята лична амбиция за представяне с екипа на „Ботев"?

– Аз съм амбициозен човек, имам високи цели винаги, затова и избирам отбори с такива. Вече изброих някои от нещата, които ми харесват в целите и стратегията на „Ботев", остава и аз да съм здрав и да се раздавам в всеки мач в максимална степен от моите възможности, да играя според възможностите си и да оправдавам очакванията на треньора на ръководството и на феновете на клуба.

– Говори ли с треньора Шиляк за неговите виждания спрямо теб?

– Да, разбира се, бързо се разбрахме, млад и амбициозен човек, има съвременни методи и виждания за футбола, така че всичко е наред. Надявам се да започна да играя след паузата и да помагам на отбора.

– Какво реално може да гони като цел този млад отбор на „Ботев"?

– Ами то е ясно, първо да се налагат и обиграват млади играчи наред с няколко по-опитни футболисти, които да дадат самочувствие, опит и класа на тима. След това ще се гонят и по-сериозни цели, но всичко е в краката на нас, играчите. Ако се представяме на ниво, ще постигнем целите на „Ботев" по-бързо.

– Каква е твоята гледна точка по раздялата ти с „Динамо"?

– Ами договорът ми беше такъв, че имах добри лични финансови условия и там някъде се корени основата на проблема. Трябваше по договор да вземам много пари, а явно намеренията на изпълнителния директор на клуба са били други и започнаха проблемите ми. След това те не искаха да ми ги дадат, а аз вече исках да разтрогна договора си. В крайна сметка се разбрахме и се разделихме по взаимно съгласие.

– Само парите ли бяха проблем, преди да те привлекат, сякаш и ти, и румънците искахте да го има този трансфер?

– Да, така беше, бях щастлив от този трансфер, но освен финансовите въпроси според мен проблем с мен имаше и изпълнителният директор Дину Джордже. Още на представянето ми се сдърпа с треньора на отбора дали той, или треньорът ме е довел в „Динамо". След това усетих, че има някакъв проблем с мен, но така и не ме викна да ми каже в очите за какво става въпрос. Едно е сигурно – щастлив съм, че всичко приключи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички