Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще бъде с най-модерните седалки срещу 1 300 000 лева


Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще бъде с най-модерните седалки срещу 1 300 000 лева
Снимка: Ботев Пловдив

12304 0

Строителството на стадион "Христо Ботев" в град Пловдив продължава с пълна сила, а днес (6 юли) кметът Здравко Димитров обяви новина, която ентусиазира феновете на Ботев Пловдив!

Той обяви пред "Plovdiv news", че предстои да бъде направена нова обществена поръчка за седалки на "Колежа", чрез която ще бъдат осигурени 18 777 столчета за трибуните на новото съоръжение. Цената им ще бъде между 60 и 80 лева и те ще са с облегалки. Простата сметка показва, че община Пловдив ще даде около 1 300 000лв. за седалки (при средна цена от 70лв. за един брой)!

Ще бъде направено и изцяло ново тревно покритие, което ще струва още 100 000лв., а самият стадион ще бъде с 4 трибуни, осветление и прилежаща към него инфраструктура.

"Надявам се до пролетта на 2022 г. всичко да бъде завършено. На този етап ще могат да се играят мачове само от Първа лига. Ще разговарям и с феновете на Локо, тъй като колкото помагаме на Ботев, толкова трябва да помогнем и на Локо. Аз не деля отборите. Забавяне по строителството на стадион "Христо Ботев" няма дори и с 1 ден", категорично заяви кметът Димитров.

Докато стане готов стадион "Христо Ботев" отборът ще продължи да играе на своята база в Коматево. Ето и срещу кого ще се изправи Ботев Пловдив в първия кръг от сезон 2021/22 в Първа лига и от колко часа ще се играе този мач!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички