Софийска жандармерия ще охранява пловдивското дерби


Софийска жандармерия ще охранява пловдивското дерби
Снимка: БГНЕС

1627 0

Софийска жандармерия пристигна в Пловдив, в помощ на пловдивската, за охраняването на дербито Ботев– Локомотив. Рано тази сутрин около 10 камионетки и 3 буса на Софийската жандармерия с около 150 нейни служители пристигнаха на стадиона в Коматево, където ще се играе мача. С тях е и началникът на жандармерията в София комисар Борис Танев.

Засилени мерки за охрана на обществения ред предприема полицията в Пловдив заради днешното дерби. Футболната среща започва от 13.00 часа на стадиона на спортен комплекс „Ботев 1912” в квартал „Коматево”. За времето между 8.00 и 15.00 часа, със заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортната зона. Привържениците на гостуващия отбор ще се придвижват към стадиона по маршрута от стадион „Локомотив” - при парк Лаута, откъдето ще тръгнат в 11.00 часа, до ул. „Захаридово”, предаде "Фокус".

Преди и след края на срещата автобусите им ще се съпровождат и охраняват от полицейски служители. За да бъде избегнато струпване на входовете, вратите на стадиона ще бъдат отворени в 11.00 часа. Набелязани са комплекс от мерки за недопускане сблъсъци между противостоящите агитки на територията на спортната зона. На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки. В града ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

Безпрецедентна пресконференция бе проведена в Пловдив два дни преди мача. Двата отбора се обединиха срещу безредиците по време на дербито на Пловдив. Те призоваха феновете за нормално поведение, за да няма отново ексцесии. „Трябва да се приключи с негативните неща около пловдивското дерби и футболистите да радват феновете на терена”, заяви помощник-треньорът на „Локомотив” Петър Пашев. Треньорът на „Ботев” Николай Костов също призова феновете към културно поведение

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички