Неделев взима 12% от бюджета в "Ботев"


Неделев взима 12% от бюджета в "Ботев"

877 0

Звездата на "Ботев" Тодор Неделев, който се превърна в един от зимните трансферни удари на „А" група, излиза доста скъпо на клуба. Националът ще прибира по 12 000 евро на месец до края на сезона, а елементарна сметка показва, че това е около 12 процента от бюджета за заплати, които новият инвеститор Румен Чандъров наложи в клуба след Нова година.

По настояване на боса отборът трябва да се побира в рамките на 200 000 лева месечно, което е с 60 бона по-малко в сравнение с парите, които се раздаваха през есента.

Възнагражденията на играчите за януари бяха изплатени вчера след десетдневно забавяне и те ще могат по-спокойно да излязат срещу градския съперник Локомотив. Любимецът на бултрасите Тодор Неделев, който се превърна в един от зимните трансферни удари на „А" група, излиза доста скъпо на "Ботев", информира "Меридиан мач".

Макар и да направи сериозен компромис, отказвайки се от 40% от възнаграждението, което получаваше в Майнц 05, за да се върне у дома, крилото пак ще е убедителен лидер сред най-скъпоплатените в клуба. Талантът от Белозем ще прибира по 12 000 евро на месец до края на сезона, а елементарна сметка показва, че това е около 12 процента от бюджета за заплати, които новият инвеститор Румен Чандъров наложи в клуба след Нова година. По настояване на боса, за когото приоритет е намирането на средства за довършването на ремонта на стадион „Христо Ботев", отборът трябва да се побира в рамките на 200 000 лева месечно.

Това е с 60 бона по-малко в сравнение с парите, които се раздаваха на играчите през есента. Ограничението в бюджета наложи раздялата с доста опитни футболисти, които макар и без да са ключови фигури в състава, даваха стабилност и по-голяма дълбочина. Пламен Николов, Даниел Генов, Алекс Колев, Димитър Алексиев и Жоел Чибамба си тръгнаха, а няколко момчета от школата също бяха пратени в други отбори, за да се ограничат разходите около първия тим. Идването на Неделев ограничи и ресурса и за взимане на други попълнения. Освен национала в отбора тази зима пристигна само левият бек Ошчипко. Възнагражденията на играчите бяха изплатени вчера след десетдневно забавяне, което бе започнало да притеснява футболистите. В крайна сметка те ще могат по-спокойно да излязат срещу градския съперник Локомотив.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички