Скандал зрее в Ботев (Пд): Босът на клуба заплаши да напусне


Скандал зрее в Ботев (Пд): Босът на клуба заплаши да напусне

1746 0

Скандал със сериозни последствия назрява в пловдивския Ботев. Заради него собственикът на "жълто-черните" Георги Самуилов може да напусне и да спре финансирането на клуба. Скандалът е започнал, след като на заседание на 10 януари представител на Самуилов не е гласувал в Съвета на директорите на клуба да бъде приет човек от сдружение "ПФК Ботев". Става дума за известния в Пловдив оценител на недвижими имоти Борис Гиздаков. Сдружението е минотарен акционер в клуба - има 1% от акциите, собственикът държи 60%, а другите 39% са притежание на компанията ТЦ-ИМЕ. Според агенция "Блиц", сдружението съди ПФК Ботев АД.

Самуилов не е присъствал на въпросното заседание и е изпратил свой пълномощник в лицето на адвокат. Според хора от "ПФК Ботев", той не е изпълнил записаното в устава, а именно - в Съвета на директорите да влезе и техен представител. Според "Блиц", в Съвета има представител на сдружението в лицето на Васил Наумов. Мажоритарният собственик постави ултиматум да си тръгне от Ботев още утре, ако Гиздаков продължи да настоява да влезе в управлението на клуба.

"Няма как да се съглася с подобно нещо. Нека, ако въпросното лице и феновете успеят да осигурят 3 500 000 лева, да поемат ръководството на клуба. В противен случай да седнат на задните си части и да не се занимават с неща, от които не разбират", отсече Самуилов, цитиран от "Гонг". Междувременно, се появи информация, че чуждестранен бизнесмен иска да инвестира в Ботев. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира

Дионтей Уайлдър е роден с нокаутираща сила, която не може да се научи, но така и не разви техниката си и просто...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама