Шоуто на Тони Тасев не стигна на Славия срещу Ботев Пловдив (ВИДЕО)


Шоуто на Тони Тасев не стигна на Славия срещу Ботев Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

1110 0

Славия и Ботев Пловдив не излъчиха победител след мач-спектакъл, завършвайки 2:2. Тони Тасев продължи силната си форма от началото на полусезона и вкара два гола за "белите". С това общата сметка на крилото набъбва на внушителните 7 гола и 4 асистенции във всички турнири.

Славия започна ударно и откри още в 8-та минута. Топката се задържа продължително около наказателното на Ботев и опитът на Тони Тасев да центрира срещна леко разперената ръка на Ехидже Укаки. Тони Тасев бе хладнокръвен и реализира от бялата точка за 1:0.

Хубав мач, много голове

Противно на първите минути, "канарчетата" бяха отборът , който диктуваше събитията до края на полувремето. Самуел Акере центрира на задна греда и Атанас Чернев нанесе удар с глава, който бе спасен от Светльо Вуцов. След това Мартин Секулич се оказа непокрит в малкото наказателно поле, но изстрелът му премина над вратата. Натискът продължи до почивката, а пловдивчани разчитаха предимно на центрирания.

Още: След вихрено второ полувреме: Крумовград впечатли срещу слаб Локомотив Пд (ВИДЕО)

Втората част започна по сходен начин и голът не закъсня. В 48-та минута Ивелин Попов центрира отлично, а Янис Карабельов се извиси над Йеленкович и с глава изравни резултата. След попадението юношата на Славия демонстрира спортсменство и не изрази радостта си.

Тони Тасев вкара два гола срещу Ботев

Славия обаче се окопити бързо и отново си върна преднината. В 50-та минута "човекът-оркестър" Тони Тасев бе оставен престъпно непокрит, напредна десетина метра, стреля от границата на наказателното, а шутът му рикошира в Ерол Дост и направи безпомощен Матвей Игонен. Голът сякаш попари Ботев и за дълъг период те не създадоха нищо опасно пред Вуцов, макар да държаха значително повече топката - на моменти владението стигаше до 65% в тяхна полза.

Двайсетина минути преди края "канарчетата" бяха близо до попадение. Дилан Мертенс проби отляви, след това сви към наказателното поле и с десния крак разтресе напречната греда. Малко след това отново той бе в светлината на прожекторите, но негов мощен удар профуча покрай вратата.

Ботев изтръгна точката в 87-та минута. Перера пусна отлично към Мертенс, който пък поднесе топката на тепсия на Георги Николов и новото попълнение на пловдивчани отбеляза с лекота.

Гостите можеха да си тръгнат и с пълния комплект от точки, но в продължението Степонавичус се засуети и головият му пас за Николов бе блокиран в последния момент от защитник на Славия. След това остана време и Ерол Дост да бъде изгонен с втори жълт картон.

Още: Ел Маестро не се задържа за дълго в един клуб, най-успешен е бил в ЦСКА при първия престой

Шанс за Левски: Може да натрупа самочувствие и точки преди мачовете с ЦСКА и Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички