Шест години затвор за фенове на Ботев заради футболно хулиганство


Шест години затвор за фенове на Ботев заради футболно хулиганство
Снимка: Sportlive.bg/Елин Андреев

1645 0

 

Ефективни присъди от по 6 години затвор получиха двама фена на пловдивския Ботев за футболно хулиганство. Софийският апелативен съд постанови Михаил Михайлов-Милото и Христо Илиев трябва да изтърпят наказанието си при първоначален строг режим. Те бяха признати за виновни за хулиганство с нанасяне на тежка телесна повреда на привърженика на Локомотив Стоян Деянов.
Инцидентът става на 25 февруари 2018 г. когато Стоян и негови приятели се връщат от мач в столицата, където са гледали любимия им отбор срещу Славия. Според тях, те са били проследени още на тръгване от София. На червен светофар на кръстовището в Пловдив на бул. „Дунав“ и Карловска, автомобилът на Стоян и приятелите му е причакан от група привърженици на Ботев. Те ги нападат с бухалки, железни пръти, обвити с бодлива тел. При нападението най-пострадал е Стоян. Той приет по спешност в неврохирургията на УМБАЛ Свети Георги с опасност за живота. Лекарите успяват да го спасят, но възстановяването му отнема близо година.

Ефективни присъди от по 6 години затвор получиха двама фена на пловдивския Ботев за футболно хулиганство. Софийският апелативен съд постанови Михаил Михайлов-Милото и Христо Илиев трябва да изтърпят наказанието си при първоначален строг режим. Те бяха признати за виновни за хулиганство с нанасяне на тежка телесна повреда на привърженика на Локомотив Стоян Деянов, съобщава сайтът plovdivderby.com.

Инцидентът става на 25 февруари 2018 г. когато Стоян и негови приятели се връщат от мач в столицата, където са гледали любимия им отбор срещу Славия. Според тях, те са били проследени още на тръгване от София. На червен светофар на кръстовището в Пловдив на бул. „Дунав“ и Карловска, автомобилът на Стоян и приятелите му е причакан от група привърженици на Ботев.

Те ги нападат с бухалки, железни пръти, обвити с бодлива тел. При нападението най-пострадал е Стоян. Той приет по спешност в неврохирургията на УМБАЛ Свети Георги с опасност за живота. Лекарите успяват да го спасят, но възстановяването му отнема близо година.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички