Сериозен удар по Ботев Пловдив преди мачовете в Европа - феновете ще са бесни


Сериозен удар по Ботев Пловдив преди мачовете в Европа - феновете ще са бесни
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1853 0

Централната трибуна на стадионa на Ботев Пловдив - "Христо Ботев" може да бъде затворена за ползване. Тази информация идва от писмо, подписано от Костадин Филипов, който е син на строителя на "Колежа" Илиан Филипов, и изпратено до Община Пловдив.

Сериозен проблем за Ботев Пловдив

В писмото се твърди, че са открити отклонения от заявените и одобрени проекти от ДЗЗД „Колежа“, които може да наложат затварянето на Централната трибуна на съоръжението.

Още: Договорен: Звезда на Ботев (Пд) прави трансфер в Русия

Голям проблем пред Ботев Пловдив

Съдържанието на писмото

"След проведена на 31.05.2024 година работна среща на обект: Изпълнение на строеж, част от Общинска спортна инфраструктура - стадион "Христо Ботев" - град Пловдив и установените на място отклонения от приетите и въведени в експлоатация обекти, Ви молим да становище по следните въпроси:

1. Установени са СМР на ниво + 1 и + 2 на Сектор А, които не са част от обхвата на ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2. Всички СМР, които не се изпълняват от ДЗЗД "Колежа" и по предварително одобрените проекти представляват реална опасност за здравето и живота на посетителите и работещите на спортното съоръжение.

2. Установени са СМР на ниво + 3 и + 4 и +5 на Сектор А, които не са част от обхвата на ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2. Всички СМР, които не се изпълняват от ДЗЗД "Колежа" и по предварително одобрените проекти представляват реална опасност за здравето и живота на посетителите и работещите на спортното съоръжение.

3. Цялостно на територията на стадиона са открити промени, модификации и допълнителни работи по електрическите инсталации, които не са част от одобрената проектна докумантация. По наши данни тези промени са направени без знанието на проектант, строителен надзор, строител и Община Пловдив.

4. В трафопост, намиращ се в близост до сектор А"„ има разположена една машина. която осигурява електрическо захранване на сектор А„." Впросната машина не е част от проекта към ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2 и е доставена временно и под наем от ДЗЗД „КОЛЕЖА". Информираме Ви, че след изтичане на договора за наем, сектор А"„ ще остане без електрическо захранване.

Очакваме вашите отговори и решения на поставените в п р о с и .

Очакваме вашият отговор в най-кратки срокове, тьй като, като изпълнители на обекта сме принудени да спазим българското законодателство и да ограничим по всякакьв начин достыпьт до гореописаните помещения, тъй като те са все още активна строителната площадка и не са приети за ползване.

При липса на отговор до 10.06.2024г., каним Ваш представител от 08:00 часа, на 10.06.2024г. на място, заедно с представител на строителния надзор и проектант да предприемем нужните действия, за ограничаване на достъпът до описаните зони."

С уважение:

Представляваш ДЗЗД „КОЛЕЖА": Костадин Филипов".

Още: Ботев Пловдив предлага нов договор на основната алтернатива на Ивелин Попов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички