Самуилов: Минахме много препятствия, но този ден ще го запомним


Самуилов: Минахме много препятствия, но този ден ще го запомним
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

2744 0

Официално започна реконструкцията на клубния стадион на Ботев Пловдив - "Христо Ботев". Собственикът на клуба - Георги Самуилов, премиерът Бойко Борисов, президентът на БФС - Борислав Михайлов, министърът на младежда и спорта - Красен Кралев, бяха само част от гостите по време на специалната церемония.

Припомняме, че преди 6 години от Ботев започват реконструкцията на Колежа, но година по-късно (през 2014 г.) бива замразена след фалита на КТБ. Концесията на стадиона бе до 2018 г., но вече е предоговорена с община Пловдив и е удължена с две години. До момента са вложени около 10 милиона лева в този проект. Планувано е стадионът да се превърне в най-модерния в България и да покрива изискванията за четвърта категория по европейските стандарти на УЕФА.

"Минахме много препятствия. Това е исторически ден, който ще запомним. Благодаря на общинската и областна администрация. Благодаря на областния управител Здравко Димитров и на кмета Иван Тотев. Присъствието на премиера Бойко Борисов е важно за изграждането на спортната инфраструктура. Обръщам се към нашите футболисти - да са достойни на терена, защото когато паднем, срама го берем всички" - сподели по време на церемонията собственикът на Ботев Пловдив - Георги Самуилов.

А кой е единственият играч на Ботев Пловдив (в отсъствието на контузения Тодор Неделев), който попадна в сметките на Красимир Балъков за европейската квалификация срещу Англия на 7-ми септември - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички