Ботев (Пд) с изстрадана победа у дома срещу последния в efbet Лига


Ботев (Пд) с изстрадана победа у дома срещу последния в efbet Лига
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1491 0

Ботев (Пловдив) стигна до втора победа през новия сезон, след като се наложи с 2:1 над Витоша (Бистрица). В герой за "канарчетата" се превърна плеймейкърът Марко Перван, който вкара и двете попадения за тях. За Витоша се разписа Илия Димитров. В класирането "жълто-черните" са на 9-о място с 8 точки, а Витоша е последен без спечелена точка.

Перван откри резултата в Коматево в 22', след като получи чудесно центриране от Шопов и, оставен сам, с хубав шут преодоля Християн Василев. Единадесет минути по-късно Витоша се върна в мача - Иванов центрира отдясно и качи топката на главата на Димитров, който опъна мрежата на Аргилашки за 1:1.

През второто полувреме Ботев вдигна оборотите и Перван нацели гредата в 57'. Все пак той вкара втория си гол в мача в 60' с чудесен изстрел извън наказателното поле, с който изненада съперниковата защита. Витоша можеше отново да изравни след само 120 секунди, когато топовен изстрел на Кабов от 25 метра се отби в напречната греда. В крайна сметка двубоят завърши с победа на Ботев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички