Предложение: Селекцията на "Ботев" - в ръцете на феновете


Предложение: Селекцията на "Ботев"  - в ръцете на феновете

898 0

Интересно предложение към публиката на "Ботев" обмисля клубният бос Румен Чандъров. То зависи от строежа на стадиона, но нищо чудно да стане реалност още това лято.

Бизнесменът е готов да даде всички приходи от новата трибуна за по-скъпа селекция, ако феновете изкупят предварително всички места. Идеята е проста - запалянковците на Ботев взимат 7000 абонаментни карти за сектор "А" на Колежа, а приходите отиват до стотинка за по-скъпи играчи, Чандъров и компания още не са мислили върху цената на една абонаментна карта. Ако за база се вземат примерно сумите, които плащат в ЦСКА и Левски за централните сектори, се получава приблизителен приход от 1 милион лева, пише "7 дни спорт".

По принцип бизнесменът не е привърженик на привличането на звезди, а набляга изключително на играчи до 23 години. Както съобщихме, Румен Чандъров е неговите партньори имат идея да завършат стадиона поетапно. Първо ще бъде вдигната централната трибуна, която ще побира 7000 души. Изненадващо, сектор "А" може да стане готов за новия сезон, ако довършителните дейности бъдат размразени в близкия месец. Това не е изключено, ако държава, община и Ботев стигат до общ план за Колежа.

Идеята на клуба е трите страни да участват с по 5 милиона в довършването на стадиона, като запазят и съответните права върху него. Според разчетите е напълно възможно "Христо Ботев" да грейне с 15 милиона лева, въпреки че проектът първоначално предвиждаше вдигането на бижу за 34 милиона лева. След фалита на КТБ и бягството на Цветан Василев това се превърна в утопия.
Кметът на Пловдив Иван Тотев се запозна с плановете на Ботев и на Локомотив на среща миналата седмица.

От своя страна общината излезе с с две предложения за спортните бази. Кметът покани двата най-големи клуба на нова среща в началото на април, която вероятно ще даде отговор на въпроса дали Ботев ще се завърне на клубния стадион още тази есен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички