Попето: Говорили сме си с Тошко Неделев един ден да играем заедно в Ботев Пловдив


Попето: Говорили сме си с Тошко Неделев един ден да играем заедно в Ботев Пловдив
Снимка: botevplovdiv.bg

3301 0

На специална пресконференция Ботев Пловдив представи новия си футболист Ивелин Попов. Бившият полузащитник на Левски призна, че се чувства добре и че се радва от развитието. Освен това прогнозира, че скоро "канарчетата" ще излязат от тежкия период и ще започнат да радват феновете.

Ивелин Попов се чувства отлично в Ботев Пловдив

"Много се радвам да съм тук. Първите ми впечатления са доста силни и позитивни. Мисля, че е въпрос на време отборът да започне да побеждава и да радва своите фенове. Чувството е много приятно, с много от момчетата се познаваме. Атмосферата ми е позната и през годините знам много добре какво значи Ботев. Хората, които са минали оттук не са ме предавали. Вчера като дойдох веднага започнаха да ми помагат, всичко е перфектно" - започна Попето.

След като спомена и Тодор Неделев, той призна, че е имал и оферти от други клубове, но и че това няма значние. Хвърли разяснение и върху номера, с който ще играе, като информира, че номер 10 му е лично даден от спортния директор и от старши треньора.

"Когато съм играл в чужбина и с националния отбор, знаете, делял съм една стая с Тодор Неделев. Винаги сме си говорили, че искаме един ден да играем за Ботев Пловдив. Другите оферти нямат значение, финансовият въпрос никога не е стоял на първо място за мен. Каквото е казал директорът, стискали сме си ръцете. Имаше и други предложения, но идвам в клуб с традиции, перфектен стадион европейски, фенска маса и добра база. Искам да помогна и да видя усмивките на феновете по трибуните.

От Ботев Пловдив със специален жест към Попето

"Щях да си избера свободен номер, за мен няма проблем, но номер 10 ми е даден лично от спортния директор и старши треньора, по тяхно настояване. Винаги, където и да съм бил, съм се старал да давам максимума от себе си и да се раздавам за клуба, за който играя. Важно е да сме обединени. На няколко езика се говори в съблекалнята, но първите впечатления са ми добри. Има момчета, които тепърва ще се развиват, а задачата на по-опитните е да ги подкрепяме" - разказва Попов.

Бившият национал на България говори и за старши треньора, с когото ще работи - Станислав Генчев. Попето се върна и към Тодор Неделев, като призна, че двамата са се чули доста пъти и Неделев е много щастлив за този трансфер.

"Генчев е бил и помощник треньор в националния, от там се познаваме, мисля, че се справя добре и съм доста изненадан как се работи. Тренировката е подредена, целият ден е подреден, обръща се доста внимание. Имаме видеоразбори, показват се грешките. Трябват ни няколко победи. Има отбори с такива лоши серии. Няма рецепта, за да се преодолее. Само работа и постоянство.

Много е щастлив (бел. ред. Тодор Неделев), вчера сме се чули около десет пъти. Детайли нямам за неговия трансфер. Тодор е един от символите на Пловдив. Един от бисерите и талантите, който ботевската школа е изкарала" - сподели още той.

Междувременно, в Ботев Пловдив назначиха човек на позиция, която бе незаета дълго време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички