Победата отново остана мираж за Ботев Пд, Арда си тръгна с точка от Коматево


Победата отново остана мираж за Ботев Пд, Арда си тръгна с точка от Коматево
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1170 0

Ботев Пловдив не успя да победи Арда в двубой от 14-ия кръг на Първа професионална лига. Двата тима завършиха 1:1, като Фернандо Виана откри за домакините в 63', но 2 минути по-късно кърджалии изравниха чрез попадение на Иван Коконов. В началото на сезона двата тима отново завършиха наравно - 0:0. След днешния резултат пловдивчани остават на предпоследно място с 10 точки, докато Арда е седми с 19 точки.

Първото полувреме не бе особено богато на положения и до голове логично не се стигна. Първата по-опасна ситуация бе в 15', когато Фернандо Виана получи хубаво подаване от Станислав Шопов. След това напредна към наказателното поле и отправи удар, но право в ръцете Иван Караджов.

В 24' и гостите погледнаха в атака. Радослав Василев се възползва от грешка и напредна в половината на Ботев, след което стреля, но в аут. В 32' бе най-чистото положение за първото полувреме и то бе за Арда. Матеус Леони стреля силно от границата на наказателното поле, но Янко Георгиев показа класа и спаси с една ръка.

В 52' Виана имаше претенции за дузпа, но сигнал не последва, тъй като Карджов бе играл първо с топката при сблъсъка. В 63' "канарчетата" откриха резултата. Филип Филипов центрира в наказателното поле, където Виана засече с глава за 1:0. Радостта на пловдивчани обаче не продължи дълго. Две минути след попадението кърджалии изравниха. След разбъркване в наказателното поле топката стигна до Иван Коконов, който от няколко метра се разписа за 1:1. В 78' Тодор Неделев центрира добре от фаул, като в наказателното поле Кристиан Димитров върна на втора греда с глава към Перван, който обаче стреля слабо и право в ръцете на Караджов. До края на двубоя нито един от двата тима не успя да се разпише и поделиха точките.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички