Пламен Николов: Избрах Ботев заради феновете


Пламен Николов: Избрах Ботев заради феновете

1486 0

До дни Ботев (Пловдив) трябва да подпише с поредния нов футболист. Това е централният защитник на Литекс Пламен Николов. Ето какво каза той в кратко интервю за "Тема Спорт" по въпроса и защо е напуснал ловчанлии.

Пламене, докъде стигнаха нещата с Ботев (Пловдив)?

- По принцип сме се разбрали и ще подпиша, но има дребен детайл около договора, който предстои да доуточним. Искам да отбележа, че той не е финансов. Не е свързано със заплата, бонуси, въобще с пари. За една минута се разбрахме, претенции не съм имал. Каквото поставиха към мен, това приех, защото знам, че ситуацията в Ботев е тежка. Не съм тръгнал да се правя на велик, проявих разбиране.

Чужбина отпадна ли като опция пред теб?

- Да. Макар че, реално погледнато, и сега мога да отида в чужбина, но като съпоставя условията с тези в Ботев като публика, треньор и начин на работа, везните накланят към България. Знам, че всеки един футболист говори клиширано, публиката на "канарчетата" е феноменална, номер едно е... Да, аз наистина съм се възхищавал и се възхищавам на феновете на Ботев. Това определено изигра голяма роля да избера жълто-черните. Много хора може да си кажат, "гледайте го този, и той идва заради привържениците, едно и също си знаят". Но аз наистина съм страшно повлиян от тази публика. Другото, което бе, е настоятелността на Велислав Вуцов, който държеше много да дойда в Ботев.

Не се ли притесняваш от несигурността в клуба?

- Притеснява ме, но аз не идвам в Ботев Пловдив да изкарвам пари. Идвам да играя редовно и да помогна на тима. Надявам се тази помощ да е взаимна. Не съм дошъл да ставам милионер. И не го правя с тази цел. Ще е много некоректно, ако тръгна да им извивам ръцете при ситуацията в момента в клуба. Аз съм такъв човек, че няма как да го направя.

Кога очакваш да подпишеш?

- След като се завърне отборът от Австрия. Пак ви казвам, има лек детайл, който трябва да уточним.

Как се раздели с Литекс и защо?

- Разтрогнал съм си договора с тях по взаимно съгласие. Имам свое обяснение за нещата, но няма да е коректно да го обявявам пред медиите, да изнасям неща от кухнята. Все пак в Литекс са минали едни от най-хубавите ми години като футболист, бял хляб съм ял там. Причините си ги знам. Тръгнах си малко не както трябва, но ги има тези неща във футбола.

Съжаляваш ли, че през зимата се върна в Литекс?

-Да, съжалявам изключително много, но не мога да върна времето назад.

Първенството започна доста интересно, с не малко изненади. Какво очакваш от сезона?

- Надявам се Ботев да се представи по най-добрия начин. Едва ли ще гоним титлата на този етап, но всички заедно - фенове, играчи, треньори и ръководството, трябва да направим едно добро класиране.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички