Отлична новина за феновете на Ботев Пловдив – ето кога „канарчетата“ ще се завърнат на „Колежа“


Отлична новина за феновете на Ботев Пловдив – ето кога „канарчетата“ ще се завърнат на „Колежа“
Снимка: Lap.bg/

1266 0

Стадион „Христо Ботев“ в Пловдив трябва да бъде въведен в експлоатация най-късно до  началото на януари 2023 година. Дотогава „Колежа“ трябва да получи и лиценз за мачове от родната Първа лига.

Това обявиха от фирмата строител на съоръжението „ПИМК“. От компанията са уверени, че за пролетния дял от първенството Ботев Пловдив най-накрая ще се завърне в своя дом.

От ПИМК уточниха, че към днешна дата всички дейности, свързани с грубия строеж на съоръжението, са приключени, а довършителните работи във вътрешността на стадиона са завършени на 60%.

Хидрозиолациионните покрития на трибуните на сектори „А“, „Б“ и „В“ са изпълнени. До края на месец септември ще бъде довършен и сектор „Г“ и ще се поставят всички външни и вътрешни дограми.

Фасадата на стадион "Христо Ботев" ще бъде готова през месец октомври, след което ще започне постепенен монтаж на стоманената козирка, която пък трябва да бъде напълно завършена през март 2023 година. Това ще стане възможно с отпуснатите 12 милиона лева от Община Пловдив.

А ето каква е добрата новина в лагера на Ботев преди Битката за Пловдив срещу Локомотив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички