Огромна сума за стадиона и сериозен дефицит чакат "Ботев"


Огромна сума за стадиона и сериозен дефицит чакат "Ботев"
Снимка: botevplovdiv.bg

758 0

24 милиона лева са необходими за довършването на стадион "Христо Ботев". Това е обявил президентът на "Ботев" (Пловдив) Ангел Палийски на срещата с феновете в сряда вечерта.

Както е известно, в момента всички дейности на "Колежа" са замразени, и то от края на 2014 година. Това е и голямата болка на привържениците. Бившите вече босове Георги Самуилов и Румен Чандъров бяха започнали работа по намирането на средствата за довършването, но сега по всичко личи, че това едва ли ще се случи скоро.

Феновете бяха стартирали "Кауза Колежа" за набирането на средства, но сумата се оказва изключително сериозна.

Палийски е обявил пред феновете, че месечният дефицит, който ще настъпи, след като бившите вече собственици спрат да изпълняват ангажиментите си, ще е 100 хиляди лева.

"В момента нямаме финансови затруднения. Собствениците Георги Самуилов и Румен Чандъров решиха да изпълнят своите ангажименти, което им прави голяма чест. Феновете ме бяха поканили на гости на тази среща. Чест има прави, че си казаха какво се е случило. Казаха си истината между тях. При всички положения случилото се е едно петно върху Ботев", коментира Палийски след сбирката.

Той категорично заяви, че ситуацията с атаката срещу треньора Николай Митов не е била сценарий. Полиция не е била извикана, за да не остане впечатление, че се прави нещо незаконно. Човекът пък, който не е сложил катинара, е уволнен.

"Той е махнал катинара единствено когато си е тръгнала първата група фенове и за да могат да минават служители, за да си вършат техни дейности. Категорично заставам зад тези думи и категорично казвам, че инсценировка няма. Ботев има десетки хиляди фенове и няма как някой да ги организира всичките. Едно от момчетата стана и каза: аз не членувам в никаква фракция, но дойдох да протестирам срещу треньора", обясни Палийски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички