Официално: Ботев Пловдив поиска от БФС голяма промяна за Купата на България


Официално: Ботев Пловдив поиска от БФС голяма промяна за Купата на България
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

670 0

От Ботев Пловдив излязоха с официално съобщение, в което оповестиха на своите привърженици, че са входирали предложение към Българския футболен съюз. Желанието на клуба е финалът за Купата на България да се състои на стадион "Христо Ботев".

"Канарчетата" са сред потенциалните финалисти, след като ще играят на полуфиналната фаза, където ще се изправят срещу ЦСКА. В другата двойка един срещу друг са настоящият носител на трофея Лудогорец и сензацията Хебър Пазарджик.

Отправено е специално съобщение от Ботев към кмета на града Костадин Димитров, както и към родната централа. Както е известно, по традиция финалът в надпреварата е плануван да се проведе на Националния стадион "Васил Левски".

Още: Ботев Пловдив се допита до феновете си - 94% от тях подкрепят Димитър Бербатов за БФС

Ето какво обаче смятат от пловдивския клуб + какво снимки на съобщенията им към Димитров и БФС и какво е пишело в тях:

От Ботев Пловдив поискаха финалът на Купата на България да е на "Христо Ботев"

Трябва ли "Христо Ботев" да приеме финала за Купата на България

"Уважаеми Ботевисти,

Още: Ботев (Пловдив) с позиция относно предстоящия конгрес

Желаейки да помогнем за развитието и по-добрия имидж на българския футбол, официално предложихме на БФС да промени мястото на провеждане на финалната среща от турнира за Купата на България.

Умишлено отправихме това наше питане преди провеждането на конгреса на футболната централа, за да може всеки един от кандидатите да има време и възможност да вземе своето решение.

Горди сме, че стадион „Христо Ботев“ е най-новото и модерно спортно съоръжение в страната, като считаме, че привържениците на футбола имат правото да се насладят на финала в турнира при условия, адекватни на времето, в което живеем.

Един финал на стадион „Христо Ботев“ би бил и жест към държавата, която в годините осигури огромно финансиране, за да може България да има спортно съоръжение, отговарящо на всички европейски и световни изисквания.

Още: Ботев Пловдив вдига шампион с ПСЖ за битката с ЦСКА

Поради тази причина запознахме с желанието си и помолихме за съдействие Община Пловдив, в качеството ѝ на законен собственик на стадион „Христо Ботев“.

Убедени сме, че кметът на нашия град – г-н Костадин Димитров, както и неговите колеги в градската управа, ще прегърнат идеята ни с цяло сърце.

Вярваме, че футболът е за феновете и се надяваме, че нашето предложение ще бъде прието с ентусиазъм от футболната централа.

С уважение,

Още: "В деня на мача с отбора от Разград": Фенове на Ботев Пловдив обявиха скандално действие на собствения им клуб

Ръководството на ПФК „Ботев“ - гласи то.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички