Лъчо Балтанов остави Монтана на дъното в "А" група


Лъчо Балтанов остави Монтана на дъното в "А" група
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пд)

1166 0

Монтана и Ботев Пловдив не успяха да се победят днес на стадион "Огоста", като борещите се за оцеляване тимове завършиха мача при резултат 1:1.

Двете нули в мача можеха да бъдат сменени от Даниел Генов в 16' при най-опасната акция в началото на мача. Йордан Христов проби отдясно и "качи" топката на главата на крилото, но ударът му прелетя над вратата.

Иван Минчев имаше добро положение пред себе си в 34', когато беше изведен на добра позиция от Здравко Лазаров, но пропусна шанса си. 3 минути по-късно отново Лазаров беше в центъра на събитията, като прати красив удар в горния ляв ъгъл, но вратарят на Ботев успя да избие - 0:0 до почивката.

В 47' домакините отново имаха шанс да открият резултата, след като Атанас Илиев беше изведен зад защитата, но в последния момент Пламен Николов изби и се стигна до корнер.

11 минути по-късно резултатът най-накрая беше открит. Продължителна акция на домакините се разви през Здравко Лазаров, който изведе Балджийски в наказателното поле. Той пусна успореден на голлинията пас за Илиев, който се разписа на празна врата. При попадението обаче останаха съмнения за засада.

"Канарчетата" натиснаха след попадението и в 72' се добраха до точката. При центриране от корнер вратарят Христо Иванов не се намеси умело и топката достигна до Балтанов. Той с точен и лек удар насочи коженото кълбо във вратата и след лек рикошет тя влетя в мрежата за 1:1.

С поделените точки Ботев вече е на 4-точки от 9-ото място, което праща на бараж срещу отбор от "Б" група, Монтана пък остава на дъното с актив от 14 точки - на 6 от днешния си съперник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички