Локомотив София удари по Ботев Пловдив за учуда на всички


Локомотив София удари по Ботев Пловдив за учуда на всички
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2615 0

Локомотив София спечели за пръв път през този сезон в Първа лига, нанасяйки загуба на Ботев Пловдив с 2:0. Столичани успяха да се разпишат чрез Димитър Митков и Илия Димитров, които бяха голмайсторите за "железничарите" и така Ботев вече е на дъното на класирането в родния шампионат.

Витален момент в срещата беше в 27-ата минута, когато Джеймс Ето'о получи червен картон, а също така пловдивчани реализираха гол в 40-ата минута, който беше отменен.убни турнири.

Първото опасно положение дойде в 22-ата минута, когато Мохамед Брахими подаде на Дилан Мертенс. Вратарят Любенов обаче изби удара на белгиеца. Само след три минути гостите останаха с 10 души на терена, след като Джеймс Ето’о беше изгонен. Ситуацията беше проверена с ВАР и съдията Станимир Тренчев прецени, че играчът на Ботев умишлено е настъпил по крака Димитър Митков от Локо (София).

Въпреки че бяха с човек по-малко, играчите от Пловдив бяха по-активни и стигнаха до гол, но за втори път в мача ВАР се намеси в тяхна вреда. След центриране от свободен удар се стигна до разбъркване и върната топка към Мохамед Брахими, който я вкара в мрежата. Но съдиите в стаичката за видео-повторения прецениха, че двама играчи на гостите са били в засада.

Пет минути след началото на второто полувреме Локомотив (София) поведе в резултата след атака през центъра, продължила към лявото крило, откъдето Мики Орачев центрира. Останал на празна врата Димитър Митков нямаше как да сбърка, пращайки топката в мрежата. Това е втори негов гол през сезона и трети в първа лига изобщо.

В 60-ата минута Локомотив имаше възможност да вкара втори гол, след като Карлос Франса засече центриране на Селсо Рапосо, но в аут.

В 82-ата минута Локомотив София стигна до второто и успокоително за тях попадение, дело на появилия се само три минути по-рано Илия Димитров. Асистенцията за този гол беше отново на активния Селсо Рапосо, който проби от дясно и центрира. До края на мача гостите от Ботев можеха да върнат едно попадение, но ударът на Антоан Бароан не беше прецизен и Любенов лесно улови топката пред голлинията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички