Литекс се разправи лесно с Ботев (Пловдив)


Литекс се разправи лесно с Ботев (Пловдив)
Снимка: Иван Йочев

1353 0

Отборът на Литекс се превърна в лидер на родната А група след осмия кръг, тъй като победи като гост тима на Ботев (Пловдив) с 2:0. Предстои обаче Лудогорец и Берое да изиграят срещата помежду си, като и двата тима имат шанс да изместят "оранжевите"

След днешната среща ловчанлии събраха актив от 15 точки, като в актива си имат 4 победи, 3 равенства и едно поражение. "Канарчетата" пък остават седми със 7 пункта след 2 победи, 3 равенства и 3 загуби.

Двата тима играха равностойно през първите 20 минути, преди Арсенио Нунеш да получи възможност за изстрел от границата на наказателното поле. Той не я пропусна и след рикошет в играч на домакините топката влетя в мрежата на Виктор Голас за 1:0.

10 минути по-късно Даниел Златков можеше да изравни, но след центриране от фаул и удар с глава, топката се отби от напречната греда на гостите. Не бяха изминали и 3 минути, когато Александър Колев открадна една топка, която бе насочена към Винисиус Баривйера, но в крайна сметка не успя да преодолее стража на "оранжевите".

До края на първата част "канарчетата" продължиха да търсят изравнителното попадение, но без успех.

През второто полувреме и двата отбора имаха своите възможности за попадение, но те така и не стигаха до точен завършващ удар, който да затрудни двамата вратари.

В 80-тата минута Бйорн Йонсен реши всичко в срещата, след като Данило Асприля стреля от границата на наказателното поле, топката се отби в гредата и се "настани" на крака на Йонсен, който на опразнената врата спокойно вкара първия си гол в А група за този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички