Левски отново си тръгна с 3 точки от Пловдив! Ботев се утешава с историческо попадение (ВИДЕО)


Левски отново си тръгна с 3 точки от Пловдив! Ботев се утешава с историческо попадение (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

9241 0

Ботев Пловдив допусна загуба с 1:3 от Левски в среща от втория кръг в Първа лига. Двубоят е на стадион "Христо Ботев" предложи много емоции, като по-интересното се случи през второто полувреме. За "сините" се разписаха Рикардиньо в 56' и Ел Джемили в 75' и 85', а попадението за домакините бе дело на Мартин Секулич.

Това са първи 3 точки за "сините", след като в първия кръг загубиха от ЦСКА 1948 у дома. Пловдивчани пък остават с една точка в актива си от дербито срещу Локомотив. Победата за Левски на "Колежа" е втора в рамките на 3 месеца, като в края на април отново победиха.

През първото полувреме двата тима бяха равностойни, като Левски владееше топката, но пък „канарчетата“ имаха малко по-добри голови положения. Изглежда, че двата тима бяха запазили всичко за вторите 45 минути, когато паднаха 4 попадения.

Първо Рикардиньо спечели и вкара дузпа в 56‘. Именно нападателят на „сините“ се разписа и в края на април на "Колежа", превръщайки се в първия голмасйтор на новия стадион. В 75‘ Ел Джемили удвои преднината с много красиво попадение, а Мартин Секулич върна едно попадение в 81‘.Това е и първи гол за Ботев Пд на реновирания стадион в официален мач.Радостта им обаче не трая дълго, като 4 минути след това отново Джемили се разписа за 1:3.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

На горещото време в Пловдив двата тима опитаха да започнат по-агресивно и с поглед към атаката. Първият отправен удар бе в 5', когато пред наказателното поле Уелтън стреля, а топката бе избита в ъглов удар. От центрирането на Ивелин Попов обаче не излезе нищо опасно.

В 10' бе отсъден фал в полза на "сините", но доста пред наказателното поле. Зад топката застана Ел Джемили, чийто удар срещна построената стена.

Малко след това дойде и първата възможност за домакините. Уме Емануел центрира в наказателното поле, където Голев бе оставен сам и стреля с глава. Пламен Андреев действа инстинктивно и отрази удара. В 13' Джеймс Ето'о опита да центрира, но се превърна в удар, който изненада Андреев. Все пак стражът на столични успя да избие тоопката, която отиваше над напречната греда.

В 16' Уелтън направи добър пробив отляво, но бе спрян в наказателното поле с чудесен шпагат. Последва заучено положение от корнер, при което Ел Джемили стреля от границата на наказателното поле, но прекалено слабо.

В 25' бе направена пауза за вода заради високите температура. А след прекъсването напрежението на терена се покачи. Малко след това отново Джемили бе главно лице, като отново стреля, но прекалено слабо и право във вратаря. В 31' пловдивчани организираха добра атака, при която Уме Емануел отправи удар, но и той не затрудни Андреев.

В 36' Уелтън центрира, а Роналдо засече от малък удар, като беше доста коварно, но Ханкич се справи. Малко преди това прехвърчаха искри между Петрис и Акере, като и двамата получиха по един жълт картон.  Минута преди края Роналдо имаше отличен шанс пред себе си, но се забави с един финт и се наложи да върне към Петрис. Неговият удар бе изключително неточен и мина над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна по-добре втората част, като в 52' Ивелин Попов стреля от границата на наказателното поле след рикошет. Топката мина обаче над напречната греда.

Малко след това "сините" получиха право да изпълнят дузпа заради нарушение на Пунчец срещу Рикардиньо. Именно той застана зад топката и не сгреши - 0:1. По този начин бразилецът отбеляза второ попадение на "Колежа", след като именно той вкара и първия гол при откриването на стадиона.

И след попадението столичният тим продължи да гледа напред в атака и държеше повече топката, както през целия мач. Чистите голови ситауции липсваха в следващите минути или поне до 75', когато Ел Джемили вкара красиво попадение.

Той получи много свободно пространство след центъра и напредна бързо, като се справи с противников играч. Малко преди наказателното поле стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл.

Последните 10 минути бяха изключително вълнуващи и интригуващи. Първо  Степонавичюс отправи опасен удар, но Андреев спаси. А малко след това след рикошет в Ману топката стигна до Мартин Секулич. Героят от пловдивското дерби не сгреши и вкара за 1:2, връщайки интригата. Това е и първи гол за Ботев Пд на реновирания стадион в официален мач.

Не за дълго обаче, тъй като 4 минути след това Ел Джемили стигна до рикоширала топка, преодоля защитата и шутира безгрешно с левия крак за 1:3, с което донесе 3-те точки.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ботев Пд:  1. Хидайет Ханкич  16. Самюел Акере, 44. Роберто Пунчец, 24. Джаспър ван Хертъм, 17. Николай Минков – 15. Джеймс Ето’о, 28. Янис Карабельов – 10. Красиан Колев, 22. Реда Рабей, 31. Уме Емануел – 9. Мартин Секулич

Левски:  1. Пламен Андреев, 2, Жереми Арно Петрис, 33. Хосе Кордоба, 50. Кристиан  Димитров, 88. Марин Петков, 27. Асен  Митков,  10. Ивелин Попов, 11.Джауад Ел Джемили, 17. Уелтън, 7. Роналдо, 9 Рикардиньо. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Само преди няколко месеца Левски гостува на "Колежа", а мачът съвпадна с откриването на новия стадион. Тогава "сините" победиха с 1:0 с гол на Рикардиньо, а оттогава Ботев все още няма отбелязан гол в официален мач на своя стадион.

Оттогава и двата отбора са с нови треньори - Станислав Генчев и Николай Костов.  Наставникът на "канарчетата" прави две промени в сравнение с дербито с Локомотив Пловдив - на местата на контузените Станислав Работов и Амаду Думбуя влизат Рой Херман и новото попълнение Йонас Тамм.

Николай Костов пък е включил в своя разширен състав единственото ново попълнение до момента - Асими Фадига. Левият бек Цунами пък отново няма да бъде на негово разположение, защото изтърпява наказание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички