Капитански геройства изведоха Ботев (Пд) към нов триумф в Първа лига


Капитански геройства изведоха Ботев (Пд) към нов триумф в Първа лига
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1756 0

Отборът на Ботев Пловдив записа трети пореден успех в Първа лига. "Канарчетата" надвиха Етър Велико Търново у дома с 2:0 в последен мач от 17-ия кръг на Първа лига. Победата на домакините бе изкована от капитана Лъчезар Балтанов, който отбеляза и двете попадения в срещата.

През първата част "жълто-черните" упражниха натиск срещу своя съперник, но голът така и не падаше. Домакините трябваше да дочакат до началото на второто полувреме, за да стигнат до преднина в резултата. След разбъркване в наказателното поле на Етър, Балтанов се оказа най-съобразителен, за да прониже мрежата на Георгиев.

В 76-ата минута Балтанов подпечата успеха на "канарчетата" с втори гол, който обаче породи съмнения дали е редовен. Тонев центрира към капитана на Ботев, чийто удар на пръв поглед бе отразен и играта продължи, но след консултация между главния арбитър и страничния рефер голът бе зачетен. Любопитното бе, че страничният съдия първоначално бе вдигнал флага си и за засада на Балтанов.

С победата Ботев Пловдив се изкачи до девето място в efbet Лига с 19 точки, изпреварвайки своя съперник Етър, който остава на десетото място със 17 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички