Фен на Ботев Пд загина в Солун след сблъсък с ултраси


Фен на Ботев Пд загина в Солун след сблъсък с ултраси
Снимка: iStock/Guliver

2203 0

Фен на Ботев Пловдив е загинал в Солун, съобщават медиите в южната ни съседка. 28-годишен запалянко на "жълто-черните" е бил блъснат от кола в момент, в който се е опитвал да избяга от фенове на ПАОК.

Боят между футболните агитки е избухнал в центъра на Солун един ден след футболното дерби Арис срещу ПАОК в събота вечерта и няколко часа преди неделния баскетболен мач на ПAOK срещу Арис. Фенове на ПАОК са нападнали група привърженици на български клуб от град Пловдив, свързан с друг солунски клуб, съобщи полицията. Сънародниците ни дошли в гръцкия град за съботното дерби.

При нападението, 28-годишен българин се опитал да избяга, но бил блъснат от преминаващ автомобил. Полицията съобщи, че съдебният лекар ще определи дали смъртта на сънародника ни е в резултат от удара на автомобила или е причинена от действията на другите фенове. Други двама българи са получили наранявания при нападението, извършено от около 20 души, фенове на ПАОК. Двамата пострадали са приети в солунската болница "Ипократио".

Полицията съобщи пред „Катимерини“, че са задържани 14 заподозрени. Феновете на Ботев често ходят в Гърция, тъй като са побратими с колегите си от Арис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички