"Европеецът" Валентич: България явно не е в Европа


"Европеецът" Валентич: България явно не е в Европа
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

2388 0

Наставникът на Ботев Пловдив - Азрудин Валентич, отново показа "слаб" характер, след като неговият отбор допуска загуба. "Канарчетата" бяха елиминирани от втородивизионния Етър за Купата на България, след като преклониха глава с 0:1.

Валентич спомена, че теренът на "Ивайло" не е бил достатъчно влажен преди срещата, а домакините са пуснали пръскачките след края на срещата и акцентира, че явно по този показател България не е в Европа.

„Това беше нашият максимум днес и най-доброто, което можем в този състав. Имахме някои играчи, които не можеха да играят. Ако можехме да запазим Току и Маркиньос, щях да го направя. Етър е много добър отбор. Не създадохме достатъчно шансове. Не бяхме толкова опасни. Въпреки че мачът бе между едното наказателно и другото. Изгубихме срещу един отбор в един дуел и така се случиха нещата. Не мисля, че заслужавахме победата. Поздравявам Етър, а ние трябва да се възстановим”, започна Валентич.

„Неделев бе запазен за дербито в събота. Тодор игра първи мач, 90 минути, преди няколко дни. Щях да го изцедя напълно, ако трябваше да го ползвам. Не беше готов и не искам да рискувам с негова контузия. По-големият проблем е, че сега поливат терена. Не знам защо не бяха направили това преди срещата. Вероятно тук не е Европа, което се прави навсякъде. Губехме бързо топката, но трябва да гледаме напред. Всеки казва, че Ботев е „приключил” с този резултат, но бяхме без шест основни играчи. Нямахме качеството да произведем по-добър резултат”, заключи Валентич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички