Двама от Ботев Пловдив напускат България след 24 април - ще играят на Световно първенство


Двама от Ботев Пловдив напускат България след 24 април - ще играят на Световно първенство
Снимка: Botevplovdiv.bg

1862 0

Ръководството на Ботев Пловдив съобщи с публикация в официалния сайт на клуба, че двама играчи ще напуснат страната след гостуването на Славия на 24 април (Първа лига, 27 кръг).

Става въпрос за Уме Уме Емануел и Точукву Ннади! И двамата са получили повиквателни за националния отбор на Нигерия до 20 години, който ще участва на Световното първенство в Аржентина, което ще се проведе между 20 май и 11 юни.

*Емануел е изиграл 13 мача за "канарчетата" през сезон 2022/23, в които се е отчел с 1 гол. Ннади може да се похвали 21 срещи (7 жълти картона).

Ето какво написаха от Ботев Пловдив

"Нигерийските футболисти на Ботев (Пловдив) Уме Уме Емануел и Точукву Ннади получиха повиквателни за националния отбор на Нигерия до 20 години.

„Суперорлите“ , които завършиха трети на Африканската купа на нациите до 20 години в Египет миналия месец, са един от четирите африкански отбора, които ще се състезават на финалите, заедно със Сенегал, Гамбия и Тунис.

Надпреварата ще се проведе в Аржентина с продължителност от 20-ти май до 11 юни 2023 година.

Футболистите на Ботев ще отпътуват за Нигерия непосредствено след гостуването на "канарчетата" на Славия в мач от 27-ия кръг от Първа Лига на 24 април (понеделник)".

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички