Черно море победи Ботев Пловдив с 3:1 на старта на плейофите


Черно море победи Ботев Пловдив с 3:1 на старта на плейофите
Снимка: Lap.bg

1273 0

Започнаха битките за 7-то място в Първа лига! Днес във Варна бе даден стартът на плейофната фаза между отборите от 7-мо до 10-то място в първенството - Черно море, Царско село, Левски и Ботев Пловдив. На стадион "Тича" в морската ни столица "моряците" потопиха амбициите на пловдивчани за нещо повече през този сезон и ги победиха с 3:1.

Мачът започна ударно за играчите на Илиан Илиев и до 6-ата минута те вече водеха с 2:0. Три минута след старта на мача Родриго Енрике нахлу в наказателното поле на "канарчетата" и нанесе удар, който рикошира в крак на защитник и влетя в мрежата за 1:0. 180 секунди по-късно отново той реализира правилно отсъдена дузпа и покачи на 2:0.

Гостите се съвзеха след първоначалния шок и в 25-ата минута Атанас Илиев намали изоставането на "жълто-черните" след като се възползва от грешка в отбраната на "моряците" и с мощен шут по диагонал не остави никакъв шанс на Георги Георгиев - 1:2. 

Само десет минути по-късно обаче Черно море вкара и трети гол - Жозе Гомеш се възползва от подаване на Родриго Енрике и прати топката във вратата на Ботев за трети път! Нервите на Филип Филипов не издържаха и в 41-ата минута той бе изгонен с втори жълт картон за шпагат отзад на футболист, откъсващ се сам на добра позиция.

В 62-ата минута на второто полувреме Родриго имаше шанса да запише хеттрик, след като Васил Панайотов го изведе на чудесна позиция, но силния му удар премина малко встрани от вратата. Шест минути по-късно Атанас Илиев имаше шанс да намали на 2:3, но Георги Георгиев се намеси чудесно, отразявайки опасния му изстрел.

До края на срещата темпото спадна сериозно и по-сериозни ситуации за гол липсваха. Със спечелените 3 точки Черно море продъжава да бъде на седмата позиция, която дава право на участие в третия по сила европейски клубен турнир Лига на конференциите, с актив от 40 точки. Ботев Пловдив е на 10-то място с 24 пункта!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички