Черно море победи Ботев във Враца с 1:0 и влетя в Топ 6 на Първа лига


Черно море победи Ботев във Враца с 1:0 и влетя в Топ 6 на Първа лига
Снимка: Ivailo Borisov / LAP.bg

1514 0

Черно море надви Ботев Враца с 1:0 в мач от 26-ия кръг на Първа лига. Пабло Гарсия отбеляза за "моряците" в 67-ата минута, а Валери Домовчийски се контузи през първата част и бе заменен принудително.

Още в 5-ата минута на мача Черно море имаше шанс да открие резултата, но Зе Гомес стреля неточно от добра позиция. Пет минути по-късно отново той бе изведен хубаво от Родриго, но шутът ми мина на сантиметри от вратата на Ботев.

В 28-ата минута Родриго дриблира покрай няколко защитници и подаде към Леандро Андраде, но той стреля безобразно неточно. В 37-ата минута един от най-добрите играчи на врачани Валери Домовчийски се контузи и бе заменен от Юлиан Ненов.

Още в началото на второто полувреме Краси Костов спаси вратата на домакините след удар с десния крак на Родриго. В 67-ата минута Черно море най-накрая отбеляза гол! Първоначално Костов отново изби удар на Родриго, но топката попадна у Пабло Гарсия и той я вкара на празна врата!

В 79-ата минута Самир Аяс от домакините пробва да възстанови равенството с акробатично изпълнение, но за негова жалост не успя да уцели топката. Две минути по-късно врачани имаха претенции за дузпа, но съдията Георги Димитров не ги уважи.

Със спечелените три точки "моряците" успяха да влетят в Топ 6 и вече са 5-ти с актив от 37 точки. Ботев Враца пък остана 11-ти с 22 пункта!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички